1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

Ässille kova paluumuuttaja – Sakari Salminen heittäytyy täysillä seuran projektiin: "En kuluta resursseja tällä kaudella"

Sakari Salminen liittyy Ässien harjoitteluvahvuuteen maanantaina.

Sakari Salminen pelasi SM-liigassa edellisen kerran HIFK:n paidassa. Kuva: Matti Raivio / AOP

Sakari Salminen, 32, palaa kasvattajaseuraansa Porin Ässiin kevääseen 2022 asti ulottuvalla sopimuksella, seura kertoo tiedotteessaan.

Leijonia Sotshin olympialaisissa, vuoden 2013 MM-kisoissa ja useissa EHT-turnauksissa edustanut Salminen on ollut alkukauden aikana ilman seuraa. Hyökkääjän edelliset ottelut ovat viime kaudelta Ruotsin SHL:stä. Salminen viimeisteli tuolloin Örebrossa 45 otteluun pisteet 8+16=24.

Salminen pelasi edellisen Ässissä edeltävällä kaudella 2018–19, jolloin hän pelasi 35 ottelua tehoin 10+21=31. Hän kuitenkin siirtyi loppukaudeksi Helsingin IFK:n riveihin.

– Sakari Salmisen liittyminen joukkueeseen on koko organisaatiolle iso juttu. Keskustelimme Sakarin ja Ari-Pekka Selinin kanssa avoimesti tilanteestamme ja sen pohjalta löytyi yhteisymmärrys paluun aikataulusta, harjoittelusta, roolista nykyisessä joukkueessa sekä ensi kaudesta. Kaikki tietävät, että Sakari on laatupelaaja, mutta lähdemme hänen kanssaan liikkeelle maltilla ja nykyisen joukkueen roolitus huomioiden, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi seuran tiedotteessa.

Salminen kertoo liittyvänsä täysillä Ässien projektiin. Hyökkääjä haluaa auttaa Ässiä jo tällä kaudella omilla vahvuuksillaan, mutta hän tiedostaa, että pitkän pelaamattomuuden jälkeen tuntuman hakeminen kestää jonkun aikaa.

– Tiedän, että joukkue on tullut vastaan omissa palkoissaan ja halusin tulla myös omalta osaltani vastaan. En kuluta Ässien resursseja tällä kaudella, Salminen paljastaa Ässien tiedotteessa.

Haluan tuoda vahvuuteni ja osaamiseni joukkueen käyttöön, mutta toki pitää olla realisti siinä mielessä, että pitkän pelaamattomuuden jälkeen peli- sekä tilannenopeuden löytäminen voi ottaa muutaman ottelun. Haluan kuitenkin auttaa joukkuetta heti ensimmäisestä ottelustani lähtien, Salminen tuumii.

Salminen liittyy Ässien vahvuuteen maanantaina. Kerttulan mukaan tavoitteena on, että hyökkääjä nähdään tositoimissa maaliskuun alkupuolella.

Lue myös:

Pelicans katkaisi tappioputkensa, Miika Roine tyrmättiin törkytaklauksella

Ässät jatkoi väkevää kotivirettään, HIFK venytti KooKoon tappioputkea – konkari Kankaanperä osui liigajäillä yli kolmen vuoden tauon jälkeen

KooKoon pahapoika Berger sai viiden ottelun pelikiellon, KalPa-hyökkääjä ei saanut lisärangaistusta