Suora

  • Elävä arkisto esittää

Venäläistähti Sergei Ustjugov poistui ontuen testikisasta – miten käy MM-kisoille?

28-vuotias Sergei Ustjugov on osoittanut viime aikoina toipuneensa koronaviruksesta.

hiihdon MM-kisat
Ustjugov
Sergei Ustjugov loukkasi lonkkaansa Oberstdorfin testikilpailuissa.KIMMO BRANDT / AOP

Lahden MM-kilpailuissa vuonna 2017 kahdesti kultaa juhlinut venäläishiihtäjä Sergei Ustjugov, 28,koki kovia Oberstdorfin MM-kisoja edeltävässä testikilpailussa sunnuntaina.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan (siirryt toiseen palveluun)venäläistähti kaatui pahasti vapaan hiihtotavan 11 kilometrin kilpailussa. Ustjugov jätti kilpailun kesken ja poistui hiihtostadionilta ontuen.

– Toivottavasti kyse ei ole mistään vakavasta vammasta, mutta se ei näytä hyvältä. Hän kaatui pitkässä alamäessä, Venäjän maajoukkueen valmentaja Markus Cramer sanoi lehdelle ja kertoi venäläistähden saaneen tilanteessa iskun lonkkaansa.

Cramerin mukaan Ustjugov menee seuraavaksi Venäjän joukkueen lääkärin tutkimuksiin. Ustjugovin loukkaantuminen olisi kova takaisku Venäjän joukkueelle, sillä koronaviruksen sairastanut venäläistähti on osoittanut viime aikoina kovaa kuntoaan maailmancupin kilpailuissa.

Ustjugov oli esimerkiksi Falunissa perinteisen 15 kilometrillä seitsemäs ja sprintissä neljäs, ja nousukuntoinen Ustjugov taistelee paikasta Venäjän viestijoukkueeseen.

Hiihdon maailmanmestaruuskisat alkavat Saksan Oberstdorfissa ensi viikon torstaina, jolloin kilpaillaan perinteisellä hiihtotavalla sprintissä. MM-kisoja voi jännittää suorana TV2:n ja Yle Puheen välityksellä.

Lue myös:

Pärmäkoski kauden parhaassa kunnossa MM-laduille – yhdistelmäkisa avainasemassa: "Jos menee vihkoon, kotimatka voi olla seuraava matka"

Reijo Jylhä ei unohda jännittävää matkaa maailmancupiin Lahden dopingskandaalin jälkeen – seuraava käry satutti vielä paljon pahemmin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat