Suora

  • Power Stage, Rovaniemi
  • Elävä arkisto esittää
  • Lumilautailun parisuurpujottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Olympiakultaa Tokiosta tavoitteleva Mira Potkonen kärsii edelleen koronaoireista: "Paistoin pullaa, enkä haistanut sen tuoksua"

Mira Potkosen pitää hankkia olympiapaikka Euroopan maanosakarsinnoista kesäkuussa.

Mira Potkonen
Mira Potkonen 1
Mira Potkonen on ollut alkukaudella lupaavassa vireessä.AOP

Mira Potkosen, 40, nyrkkeilyura on loppusuoralla. Suoran päässä häämöttää Tokion olympialaiset ja unelma olympiamitalin kirkastamisesta.

Potkosen pitää vielä kesäkuussa ylittää yksi aita, Euroopan maanosakarsinta, jonka kautta Potkosen 60 kilon sarjasta kuusi pääsee olympialaisiin.

Potkonen on ollut viime aikoina hyvässä vireessä. Suomalainen nyrkkeili turnausvoittoon Unkarissa tässä kuussa ja voitti marraskuun lopussa jo 11:nnen SM-kultansa.

Unkarin finaalissa Potkonen voitti jo olympiapaikan lunastaneen Algerian Imane Khelifin. Välierässä Potkonen aiheutti nuorten maailmanmestarille Englannin Gemma Richardsonille uran ensimmäisen tappion.

– Paljon jäi Unkarista vielä parannettavaa. Perusrutiini on kunnossa. Tästä hyvä lähteä rakentamaan kohti kevättä, Potkonen sanoo puhelimessa Yle Urheilulle.

Nyrkkeily on ollut yksi eniten koronapandemiasta kärsivistä lajeista. Nyt ei saisi juuri kontakteja ottaa. Potkonen toivoo, että kisoja ja leirejä tulisi ohjelmaan keväällä lisää.

– Nyt olemme olleet normaalista kaukana. Yleensä näihin aikoihin leireillään kunnolla. Onneksi on ollut joitain treenikavereita salilla.

"Edelleen tietyt asiat haisevat kummalliselle"

Potkonen kävi loppusyksyllä leirillä Italiassa, josta sai koronatartunnan. Koronaa Potkonen ei ole vielä täysin pystynyt tyrmäämään.

Oireet olivat lieviä, mutta jälkioireet vaikuttavat edelleen.

– Haju- ja makuaistit ovat edelleen vähän oudot. Välillä haistoi ja maistoi ihan normaalisti. Mutta edelleen välillä tietyt asiat haisevat kummalliselle.

– Esimerkiksi tässä yhtenä päivänä paistoin pullaa, enkä haistanut sen tuoksua. Enkä haistanut kahviakaan.

Potkonen löytää tilanteesta hyvääkin.

– Nyt on ollut helppo treenata sekä lähteä leireille ja kisoihin, koska olen immuuni. Tämä on helpottanut alkuvuoden kisoja. Siinä mielessä tämä on positiivinen asia. Käsihygienia, turvavälit ja kasvomaskit totta kai kulkevat silti mukana.

Mira Potkonen ja Maarit Teuronen
Mira Potkonen kuuntelee ohjeita valmentajaltaan Maarit Teuroselta.Ghadi Boustani / Yle

Tavoitteena kulta

Pääseekö Potkonen tavoittelemaan ollenkaan mitalia Tokioon? Pandemian takia kisojen yllä leijuu vielä iso kysymysmerkki.

Potkonen ei ole halunnut uhrata tälle aikaa

– Keskityn nyt omaan tekemiseeni. Tuota on turha murehtia.

Potkonen toi Suomelle ainoan olympiamitalin Rion kisoista 2016. Potkonen iski pronssia. Sen jälkeen palkintokaappiin on tarttunut MM-kisoista pronssia ja Euroopan mestaruus.

– Lähden kirkastamaan Rion mitalia. En vähempää lähde tavoittelemaan. Olisi mahtavaa olla siellä korkeimmalla korokkeella.

40-vuotias Potkonen on jo yli-ikäinen olympialaisiin. Vuodella eteenpäin siirrettyjen kisojen takia Potkonen sai kuitenkin luvan Kansainväliseltä olympiakomitealta osallistua kisoihin. Sen jälkeen myös nyrkkeilyliitto myönsi erikoisluvan.

– Nyt olen jo jatkoajalla. Nautitaan loppuajasta. Ura loppuu silti tämän kauden jälkeen. Viime kauden piti olla jo viimeinen.

Lue myös:

Kommentti: Robert Helenius on joutunut ihmeellisen pelin uhriksi – amerikkalaisen promootioyhtiön toiminta luo tarpeettoman uhkan suomalaisen koko uralle

Nyrkkeilyn Suomen mestari neljän vuoden kilpailukieltoon dopingrikkeestä – Topias Lepo saa pitkään odottamansa SM-kullan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat