Suora

  • Power Stage, Rovaniemi
  • Elävä arkisto esittää
  • Lumilautailun parisuurpujottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pahasti kaatunut Sergei Ustjugov kärsii isoista kivuista – Iivo Niskanen otti kantaa MM-latujen kuntoon: "Ne kohdat voivat olla vaarallisia"

Sergei Ustjugov kärsii kovista kivuista, mutta Venäjän valmentaja ei usko, että tähti olisi loukkaantunut vakavammin.

hiihto
Sergei Ustjugov.
Pahasti kaatunut Sergei Ustjugov kärsii isoista kivuista – Iivo Niskanen otti kantaa MM-latujen vaaranpaikkoihin: "Ne voivat olla vaarallisia"AOP

Venäjän hiihtomaajoukkueen tähtihiihtäjä Sergei Ustjugov kaatui sunnuntaina pahannäköisesti Oberstdorfin MM-laduilla, noin 11 kilometrin vapaan hiihtotavan testikilpailussa. Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi tuolloin tuoreeltaan, että Ustjugov poistui stadionilta ontuen.

Maanantaina Venäjän valmentaja Markus Cramer kertoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle (siirryt toiseen palveluun) lisätietoja Ustjugovin tilanteesta.

– Hänen piti lopettaa kilpailu, kun hän kaatui selälleen, olkapäälleen ja oikealle jalalleen. Se on iso ongelma ja tilanne näytti huonolta. Hänellä on isoja kipuja, mutta emme usko, että mikään on rikki, Cramer sanoi NRK:lle.

Ustjugovin on tarkoitus kilpailla jo torstaina perinteisen sprinttikilpailussa. Cramerin mukaan sprinttikilpailu näyttää suuntaa, miten Ustjugovin MM-kisat jatkuvat tällin jälkeen.

– Toivon, että hän pystyy unohtamaan kaikki kivun tunteet kilpailussa. On selvää, että on olemassa riski, että se vaikuttaa hänen suoritukseensa. Meillä on kuitenkin hyvä lääketiimi ja olemme varmoja, että he huolehtivat Ustjugovista.

Obertsdorfin olosuhteet ovat mielenkiintoiset, sillä aurinko on lämmittänyt kisalatuja, ja lämpötila on pysynyt 14–16 asteessa. Varjoisissa paikoissa latu on kovassa kunnossa, mutta aurinkoisissa kohdissa lumi on loskaa ja sohjoista. Ustjugov kaatui pitkässä laskussa juurikin ladun pehmeämmässä kohdassa.

– Ne kohdat voivat olla vaarallisia. Sitä ne (ladut) olivat eilen, ja niistä tulee entistä vaarallisempia, jos kisajärjestäjät suolaavat siellä, suomalaistähti Iivo Niskanen kommentoi NRK:lle.

Hiihdon maailmanmestaruuskilpailut alkavat torstaina, jolloin kilpaillaan perinteisellä hiihtotavalla sprintissä. MM-kisoja voi seurata suorana Yle TV2:n ja Yle Puheen välityksellä.

Lue myös:

Venäläistähti Sergei Ustjugov poistui ontuen testikisasta – miten käy MM-kisoille?

Täältä löydät hiihdon MM-kisojen ohjelman ja tv-lähetykset – Oberstdorfin hiihtojuhla laajasti Ylen kanavilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat