Suora

  • Power Stage, Rovaniemi
  • Elävä arkisto esittää
  • Lumilautailun parisuurpujottelu
  • Urheiluruutu

Englannin Superliiga oli Nora Heroumille unelmien täyttymys, mutta kaudesta tulikin henkisesti rankka: "Olin silloin aluksi vähän sokea"

Keskikenttäpelaaja Nora Heroumin kausi Englannissa on ollut vaikea, sillä peliaika on ollut kortilla uudessa ympäristössä.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue
Nora Heroum
Helmarien Noora Heroumin kausi seurajoukkueessa on ollut keskikenttäpelaajalle henkisesti rankka. Tomi Hänninen

Helmarien keskikenttäpelaaja Nora Heroumin, 26, unelma kävi viime vuoden heinäkuussa toteen, kun hän sai sopimuksen Englannin Superliigaan ja Brighton Hove & Albionin joukkueeseen.

Kausi Englannissa ei ole kuitenkaan ollut helpoimmasta päästä, sillä Heroum on joutunut kuluttamaan paljon vaihtopenkkiä. Pallotaituri on päässyt vain kolmesti avaukseen, ja saanut peliaikaa yhteensä 289 minuuttia.

– Olen saanut viime aikoina enemmän vastuuta, mutta onhan tämä ensimmäinen vuosi ollut rankka henkisestikin. Haluat pelata, ja saada ison roolin, niin totta kai se on vaikeaa, Heroum tuumii Yle Urheilulle.

– Pelityyliltään joukkue on enemmän fyysisempi, ja minulla on pallotaiturityyli. Pidän tätä kautta enemmän opettavaisena ja olen yrittänyt ottaa tämän siltä kannalta, että myös kehityn fyysisellä puolella, Heroum sanoo.

Heroum tiesi kaudesta tulevan vaikea, mutta hän halusi tarttua haasteeseen, sillä hän oli aina unelmoinut Englannissa pelaamisesta. Nopeatempoisen ja fyysisen sarjan lainalaisuuksiin tottuminen vei oman aikansa, mutta viime aikoina Heroum on päässyt paremmin peliin kiinni.

– On ollut todella kiva päästä pelaamaan, mutta kyllä sen huomaa, että Englannin liiga on todella nopeatempoista ja fyysistä. Ehkä nyt huomaan sen, miksi minun piti saada aluksi pelitempoa kovemmaksi, Heroum sanoo ja jatkaa:

– Olin silloin aluksi vähän sokea, että miksi en pelaa. Nyt jälkeenpäin olen huomannut, että olen päässyt paljon paremmin siihen tyyliin ja tempoon mukaan.

Heroumin peliaika on ollut kortilla seurajoukkueessa, mutta viime vuosina myös maajoukkueessa on ollut entistä kovempaa kilpailua peliajasta. Portugali-ottelussa vaihdossa ollut Heroum on nähnyt muutoksen läheltä, sillä hän oli Helmarien mukana jo vuoden 2013 EM-kisoissa, jolloin kotimaisen pääsarjan pelaajien osuus joukkueesta oli suurempi.

Heroumin mukaan joukkueessa on ollut myös aiemmin kilpailua peliajasta, mutta viime aikoina sitä on ollut entistä enemmän.

– Tuntuu, että pelaajat ovat kehittyneet enemmän henkilökohtaisella tasolla ja päässeet ulkomaille. Silloin 2013 pelasin Naisten liigaa ja meillä oli enemmän pelaajia Suomesta, mutta nyt tästä porukasta vain kaksi pelaa naisten liigaa ja kaikki muut pelaavat kovissa liigoissa ulkomailla. Totta kaihan se myös kehittää pelaajia, että on kovassa ympäristössä arjessa. Se on varmasti isoin muutos, Heroum sanoo.

Nora Heroum
Nora Heroum (vas.) ja Helmarien pelaajat juhlivat EM-kisapaikkaa railakkaammin viime perjantaina Töölön jalkapallostadionilla.Tomi Hänninen

Heroum kertoo pelaajien juhlineen perjantaina varmistunutta EM-kisapaikkaa maltilla. Pelaajat fiilistelivät perjantaina EM-kisapaikkaa yhdessä, mutta jo lauantaina joukkue kokoontui aamukymmeneltä yhteisiin harjoituksiin. Vähemmän pelanneet harjoittelivat Talin jalkapallohallissa, ja enemmän pelanneet tekivät palauttavia harjoitteita hotellilla.

– Juhlimme enimmäkseen niin, että olimme yhdessä ja nautimme fiiliksestä. Emme kerinneet hirveästi juhlia, sillä meillä oli jo kymmeneltä harjoitukset ja sitten tulimme tänne Kyprokselle. Haluamme kuitenkin voiton tästä pelistä, Heroum sanoo.

Kypros on lähtökohtaisesti Helmareille helppo suupala. Kyproksen viimeisin ottelu päättyi Skotlantia vastaan 0–10 tappioon, eikä joukkue ole saanut karsinnoissa aikaiseksi yhtään maalia.

Heroum kuitenkin vakuuttaa, ettei joukkueella ole vaikeuksia latautua EM-kisapaikan varmistumisen jälkeen viimeiseen otteluun.

– Haluamme kuitenkin päättää nämä karsinnat voittoon ja lähdemme hakemaan voittia siitä. Tämä kuitenkin vaikuttaa rankingiin, joten on tärkeää, että saamme tästä voiton, Heroum päättää.

Helmarien viimeinen EM-karsintaottelu pelataan tiistaina Lanarcassa, Kyproksella. Ottelua voi seurata Yle TV2:sta ja Areenasta kello 18.50 alkaen.

Lue myös:

"Pallopelit ovat vakiintuneet hyvälle kansainväliselle tasolle" – Helmarien ja Susijengin EM-kisapaikoista iloittiin Jälkihiessä

Taivaanrannan maalari, hyvällä tavalla höpsö ja todella fiksu – juniorivalmentaja, ystävä, ja fysioterapeutti kertovat, millainen on Helmarien tähtihyökkääjä Linda Sällström

Entinen maajoukkuetähti Sanna Talonen-Torstensson synnytti torstaina pojan ja seurasi Helmarien peliä matkalla sairaalasta kotiin: "Suon heille kaiken menestyksen"

Kahdeksan vuoden pitkä odotus päättyi – näin Helmarit teki EM-kisaunelmastaan totta Portugalia vastaan

Kommentti: Kaksi ja puoli vuotta sitten Helmarien päävalmentaja soitti herätyskelloa – nyt Suomen pitää saada uusi sukupolvensa maailmalle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat