Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.
  • VM på skidor, herrarnas 15 km fritt (svenskt referat)
  • Miesten 15 km (v)
  • Urheilustudio MM-hiihdot 3.3.

Vahvistus: Yli 20 asteen lämpötila laittaa hiihdon MM-kisojen ohjelman uusiksi – Venäjän valmentaja kyseenalaistaa latujen kunnon Yle Urheilulle

Torstain sprinttikarsinta hiihdetään kello 10 Suomen aikaa. Finaalit alkavat puolestaan jo kello 12.30.

Hiihdon MM 2021
oberstdorf
Oberstdorfin MM-kisojen latujen kunto on puhuttanut ensimmäisinä päivinä.imago sport / AOP

Saksan Oberstdorfissa käytävien hiihdon MM-kisojen kisaoppaasta löydät helposti kisojen ohjelman, lähetystiedot ja suorat lähetykset, kisauutiset sekä videoklipit.

Kansainvälinen hiihtoliitto vahvistaa, että Oberstdorfin MM-hiihtojen sprinttikilpailu hiihdetään normaalia aikaisemmin. Asiasta kertoi aikaisemmin tiistaina Norjan yleisradioyhtiö NRK. (siirryt toiseen palveluun)

Torstain sprinttikarsinta hiihdetään kello 10 Suomen aikaa. Finaalit alkavat kello 12.30. Alun perin sprintit olivat aikataulussa myöhemmin torstaina.

Muutoksen taustalla on Oberstdorfin MM-latujen huono kunto, mikä johtuu erittäin lämpimistä olosuhteista. Sprintit siirrettiin aikaisempaan ajankohtaan, jotta aurinko ei porottaisi niin lämpimästi.

Toistaiseksi kisoista on muutettu vain torstain aikataulu, mutta Venäjän valmentaja Markus Cramer on jopa sillä kannalla, että kaikkia kilpailuja pitäisi aikaistaa.

– Nyt lopputulokseen vaikuttavat vahvemmin muut seikat kuten suksivalinta ja radan kunto. Kevyempirakenteiset urheilijat voivat hyötyä pehmeästä radasta. Tässä on paljon epävarmuustekijöitä, Cramer sanoi Yle Urheilulle.

Oberstdorfissa oleva Yle Urheilun toimittaja Riku Salminen kuvailee kisapaikkakunnan olosuhteita kuumaksi.

– Puolen päivän aikoihin lämpötila nousee auringossa helposti yli 20 asteeseen. Kun talvilajista on kysymys, niin lumen kanssa joudutaan tekemään täällä todella paljon töitä. Seuraavat viikot ja päivät näyttävät, miten todella käy ja mihin lämpö lähtee. Se on varma, että lämpötila on näiden kisojen puheenaihe ensimmäisellä viikolla, Salminen kertoi.

Lue myös:

Huomioi nämä hetket MM-kisoissa! Tässä ovat suomalaisten mitalijahdit – Sami Jauhojärvi väläyttää ennennäkemättömän yllätyksen mahdollisuutta

Pahasti kaatunut Sergei Ustjugov kärsii isoista kivuista – Iivo Niskanen otti kantaa MM-latujen kuntoon: "Ne kohdat voivat olla vaarallisia"

Juttua muokattu 23.2. klo 14.41: Lisätty juttuun tieto, että Ylen saamien tietojen mukaan torstain sprinttiaikatauluja ollaan muuttamassa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat