Suora

  • Lumilautailun ja freestylen MM: Kumpareet
  • Kumpareet
  • Elävä arkisto esittää

HIFK-puolustaja Johan Motinille viiden ottelun pelikielto

Kurinpitodelegaation mukaan Motin tulee tilanteeseen suhteellisen vähäisellä vauhdilla, mutta Johan Motinin olkapäätaklaus osuu Miro-Pekka Saarelaista päähän.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Johan Motin
Johan Motin sai taklauksestaan viiden ottelun pelikiellon.Tomi Hänninen

SM-liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt HIFK:n ruotsalaispuolustaja Johan Motinille viiden ottelun pelikiellon.

Motin taklasi viime viikon perjantaina (siirryt toiseen palveluun)Pelicansin Miro-Pekka Saarelaista keskialueella ja sai tilanteesta 2+10 minuutin rangaistuksen pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Päävideotuomarin mukaan tilanteesta kuitenkin tulisi määrätä ottelurangaistus, sillä Motin taklasi Saarelaista kuolleesta kulmasta ja taklauksesta aiheutui suora osuma päähän. Päävideotuomarin mukaan Motinin teko on myös piittaamaton ja se vaaransi taklattavan turvallisuuden.

Kurinpitodelegaation mukaan Motin tulee tilanteeseen suhteellisen vähäisellä vauhdilla, mutta taklaus tapahtuu olkapäällä, joka osuu Saarelaista päähän. Kurinpitodelegaation mukaan pelaajien välillä ei ole muuten vartalokontaktia, ja delegaatio toteaa, että kyse on säännön 124 mukaisesta vastustajan pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Kurinpitodelegaatio myös muistutti SM-liigan hallituksen syksyllä 2020 päättämästä linjauksesta, jonka mukaan kaikista taklaamalla suoritetuista päähän kohdistuvista ja ottelurangaistuksen arvoisista taklauksista määrätään vähintään viiden ottelun pelikielto. Rangaistus voi olla myös lievempi, jos kyse ei ole taklaustilanteesta tai tilanteesta "jossa kontaktin voimakkuus tai osuman aiheuttavan pelaajan toiminnan moitittavuus on vähäinen".

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että edellä kuvatusta Motinin taklauksesta aiheutuu suora ja voimakas osuma Saarelaista päähän. Taklaus ei aiheuta loukkaantumista. Kurinpitodelegaatio on ottanut pelikiellon keston osalta huomioon edellä todetut asiat sekä kuluvalla kaudella säännön 124 rikkeistä annetut pelikieltojen kestot ja katsoo, että oikea pelikielto on viisi ottelua, delegaatio muotoili kurinpitopäätökseensä.

Lue myös:

Ässille kova paluumuuttaja – Sakari Salminen heittäytyy täysillä seuran projektiin: "En kuluta resursseja tällä kaudella"

Ässät jatkoi väkevää kotivirettään, HIFK venytti KooKoon tappioputkea – konkari Kankaanperä osui liigajäillä yli kolmen vuoden tauon jälkeen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat