1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. e-urheilu

Yle taas mukana Assembly Winterissä! Among Usin ja shakin huippukisat suorana maaliskuussa Areenassa sekä Twitchissä

Hittipeli Among Usin kutsuturnausta seurataan suorana tiistaina 16. maaliskuuta. Klassikkolautapeli shakin Suomi-Ruotsi-maaottelu valtaa Yle Areenan ja Twitch.tv:n puolestaan lauantaina 20.3..

Among Us nousi viime vuonna supersuosioon striimauspalvelu Twitchissä. Kuva: InnerSloth

Yle on jälleen mukana Suomen suurimmassa peli- ja e-urheilutapahtumassa Assemblyssa. Ylen taajuuksilla nähdään maaliskuussa sekä hittipeli Among Usin sometähtiä vilisevä kutsuturnaus että lautapelien klassikon shakin Suomi-Ruotsi-maaottelu.

Among Us -mestari 2021, ti 16.3.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.

Katso sisältö Twitterissä

Jo vuonna 2018 julkaistu, mutta striimaajien ja tubettajien myötä raketin lailla suursuosioon vasta 2020 noussut Among Us on tämän hetken suurimpia hittipelejä maailmalla. Sekä nuoret että vanhat innostaneen indie-pelin perusidea on yksinkertainen: 4-10 pelaajaa yrittää yhdessä tehdä tehtäviä ja valmistella avaruusrakettia lähtökuntoon. Mutta muutama pelaaja onkin oikeasti vinha sabotööri, "impostor", joiden päämääränä on hyviksiä salaa listimällä estää laukaisu.

Lynkkausten välissä pelaajat keskustelevat keskenään ja yrittävät äänestää salaiset kelmit keskuudestaan ulos. Uskottava ulosanti, hyvä pokka ja valehtelutaidot ovat pelissä pärjäämisen perusta!

Ylen ja Assemblyn Among Us -mestari 2021 -kutsuturnauksessa nähdään tiistaina 16.3. Suomen kovimpia striimaajia ja pelitubettajia, höystettynä myös mm. Ylen omilla Pavlovin Rotilla! Mutta myös taviksilla on mahdollisuus päästä haastamaan somejulkimot – kaikille avoin Assembly Winterin karsintakisa pelataan sunnuntaina 14.3..

Among Us -mestari 2021:n selostaa suosittu Twitch-striimaaja Sami ”myst1s” Partanen ja studiossa peliä avaa tubettaja sekä e-urheilujoukkue ENCEn valmennusjoukkoihin kuuluva psykoterapeutti Ville ”WILLFEEL” Merinen. Juontajana nähdään Yle E-urheilun oma Jaakko Palvaila.

Suomi-Ruotsi-shakkimaaottelu, la 20.3.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.

Katso sisältö Twitterissä

Jos jotain uutta niin myös jotain vanhaa – tässä tapauksessa jopa 1 000 vuotta vanhaa! Assembly Winterin pelitarjonta jatkuu Ylen kanavilla Suomen ja Ruotsin välisen shakkimaaottelun merkeissä lauantaina 20. maaliskuuta.

Verkon yli pelattavassa virtuaalishakkiturnauksessa vastakkain ovat Suomen ja länsinaapurimme parhaat shakinpelaajat. Nopeassa pelitavassa miettimisaikaa on yhteen peliin yhteensä 7 minuuttia + 3 sekuntia per siirto. Maaottelun voitto ratkeaa puolestaan joukkueiden eniten pisteitä keränneiden pelaajien yhteistuloksen perusteella – tarkemmat kisasäännöt löytyvät Suomen shakkiliiton sivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Ottelun selostavat suomeksi kansainväliset mestarit Mika Karttunen ja Vilka Sipilä sekä FIDE-mestari Erik Rönkä.

Lue lisää:

E-urheilun superviikot käynnistyvät Ylen kanavilla – Starcraftin suurturnaus, Counter-Strikea ja digirallicrossia Rovaniemeltä