Suora

  • Power Stage, Rovaniemi
  • Elävä arkisto esittää
  • Lumilautailun parisuurpujottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Osa Rovaniemen MM-rallitiimien jäsenistä rikkonut koronakuplaa – infektioylilääkäri muistuttaa: "Ei voi lähteä kuplan ulkopuolelle ravintoloihin"

Infektioylilääkärin mukaan parannettavaa on, mutta lipsumisia rallikuplan ohjeista on vain pienellä osalla rallitiimien henkilöistä.

Rallin MM-sarja
Valtteri Bottas ajaa Tunturirallia tammikuussa 2019.
Rovaniemelle saapuu runsaasti ralllihenkilökuntaa ja kisaorganisaation jäseniä. Taneli Niinimäki/AKK

Infektioylilääkäri Markku Broaksen mukaan kaikki Rovaniemen MM-ralliin saapuneiden tiimien jäsenet eivät ole toteuttaneet terveysturvallisuusohjeita, joita niin sanotussa rallikuplassa täytyy noudattaa. Joistakin tiimeistä on poistuttu omasta koronaturvallisesta kuplasta paikallisiin ravintoloihin tapaamaan tuttuja.

– Siinä on jonkin verran harjoittelua vielä. Kaikki osallistujat eivät ole mieltäneet sen tarkoitusta, toteaa Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas.

Lapin sairaanhoitopiiristä annetaan ymmärtää, että seuraukset voivat olla kohtalokkaita siitäkin huolimatta, vaikka vain pieni joukko lipsuisi koronaturvallisesta kuplasta. Virusmuunnokset aiheuttavat huolta koko Euroopassa.

– Se on tässä alkuvaiheessa ollut teknisen puolen henkilöstöä, joka ei välttämättä ole ymmärtänyt, että kuplassa ollaan koko ajan. Ei voi lähteä kuplan ulkopuolelle ravintoloihin, Broas painottaa.

MM-osakilpailun terveysturvallisuutta painotetaan ylimääräisessä palaverissa

Infektioylilääkäri Markku Broas on kutsunut uudestaan kaikkien tiimien ja järjestäjien vastuuhenkilöt etäpalaveriin ennen Rovaniemen rallin MM-sarjan osakilpailun alkamista.

– Olen pyytänyt kisaorganisaatiolta, että pidetään vielä ylimääräinen terveysturvallisuuspalaveri ja käydään vielä nämä pelisäännöt läpi.

Rallitiimeissä ilmaantui tänään jo neljäs koronatartunta. Vastuu terveysturvallisuudesta on osakilpailun järjestäjillä ja tiimeillä.

– Onneksi nämä ovat vain yksittäistapauksia ja onneksi nämä ovat tulleet tässä alussa, kun tapahtuma on vasta lähdössä liikkeelle, miettii infektioylilääkäri Markku Broas.

Rovaniemelle saapuu rallitiimien, kisaorganisaation ja median edustajia lähes 1 500 henkilöä, joista noin puolet on ulkomailta. Kaikki testataan ja tulosten täytyy olla negatiivisia ennen akkreditointien luovuttamista. Broas tähdentää, että koronapositiivisten löytyminen on osoitus siitä, että koronatestaus toimii.

– Kaikilla tänne saapuneilla ovat ennakkotestit olleet negatiivisia ja heidät on testattu heti täällä Rovaniemellä. Jos he viipyvät yli kuusi vuorokautta, niin sitten on vielä kolmannen päivän testaus.

Rovaniemen MM-rallin koronaterveysturvallisuudesta vastaavat henkilöt eivät suostuneet kommentoimaan rallitiimeissä esiintyneitä koronatartuntoja ja niin sanotun rallikuplan toteutuksen onnistumista tähän mennessä.

Lue myös:

Kolmella Rovaniemen MM-ralliin osallistuvalla koronatartunta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat