Suora

  • FIFA 21: Nordic Invitational

Päävalmentaja Manner seuraa karanteenista Kärppien otteita: "Voi tehdä joukkueellekin hyvää, että meikäläinen on välillä pois"

Mikko Manner joutui 14 päivän karanteenin Leijonien EHT-turnauksen jälkeen.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Mikko Manner
Mikko Manner on neljättä kautta Kärppien päävalmentajana.Tomi Hänninen

Oulun Kärppien päävalmentaja Mikko Manner on ollut toista viikkoa karanteenissa Leijonien EHT-turnauksen jäljiltä. Suomen joukkueesta löytyi Ruotsin turnauksen jälkeen koronavirustartuntoja. Suomen valmennusjohtoon kuuluva Manner ei ole koronavirusta saanut, mutta 14 päivän karanteeniin hän joutui.

– Ei ole vielä tullut aika pitkäksi. Päivät ovat menneet kirjoja lukiessa ja jääkiekkoa katsellessa, Manner kertoi.

Manner on joutunut seuraamaan sivusta, kun Kärpät on pelannut liigaotteluita.

– Kotisohvalla on vähän yksinäinen ja tietyllä tavalla avuton olo. Samalla on kova ikävä joukkueen pariin ja oppii enemmän arvostamaan ryhmään kuulumista.

Kärppien valmennusryhmää jouduttiin täydentämään Mannerin karanteenin vuoksi. Ensi kaudella päävalmentajaksi siirtyvä Lauri Mikkola on ollut päävastuussa.

– Olen seurannut ylpeänä valmennustiimin toimintaa. A-nuorten päävalmentaja Ville Mäntymaa, joka tulee ensi kaudella valmennusryhmään mukaan, on saanut hyvän lähtölaukauksen. Tulokset ovat olleet erinomaisia, Manner hehkutti.

Kärpät on kulkenut EHT-turnauksen ja Mannerin karanteenin aikana lähes voitosta voittoon. Mikkola ei kuitenkaan ottanut kunniaa hyvistä tuloksista itselleen.

– Tämä on vain lyhyt jakso. Tässä ei ole edes harjoiteltu juuri ollenkaan. Hyvä jakso lähtee kauempaa, tätä on Mikon johdolla viety eteenpäin, Mikkola korosti.

Mikkolankin mukaan roolitusten vaihdot ovat tehneet kaikille hyvää, kun on päästy kokeilemaan uusia asioita.

Manner on yhteyksissä muun valmennusjohdon kanssa puhelimitse pelien jälkeen, mutta muuten hän jättää pitkälti heille työrauhan.

– Itselleni meni myös syksyllä vähän liikaa tunteisiin, kun tulosta ei tullut. Se voi tehdä joukkueellekin hyvää, että meikäläinen on välillä pois.

Mannerin viimeinen karanteenipäivä on sunnuntaina ja maanantaina hän pääsee taas liittymään joukkueen mukaan. Minkälaista vastaanottoa hän odottaa?

– Kun neljättä vuotta vedän pääkoutsina, voi olla, että joidenkin mielestä olisin voinut olla kauemminkin poissa ja joidenkin mielestä on hienoa, että tulen, Manner hymyili.

Lue myös:

Leijonien lääkäri selittää koronatartuntojen sumaa – kuplan puhkeamisen syytä mahdotonta selvittää: "Siellä on aina heikkoja kohtia"

Koronatapaukset lisääntyvät – Leijonissa EHT-turnauksen jäljiltä viisi positiivista tapausta, myös Ruotsilla ja Tshekillä tartuntoja

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat