Suora

  • StarCraft 2: IEM Katowice 2021
  • Miesten mäkikarsinta HS 106
  • Urheiluruutu

Helmarit jätti Kyproksen vaille mahdollisuuksia ja teki historiaa – selvitti EM-karsinnan ilman yhtäkään tappiota

Helmarit antoi Kyprokselle kyytiä EM-karsinnan viimeisessä ottelussa. Katso maalikooste kuvaa klikkaamalla!

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue
Helmarit selvään voittoon Kyproksesta
Helmarit selvään voittoon Kyproksesta

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue päätti EM-karsinnan Kyproksella selvin numeroin. Myrskyalun jälkeen maalitahti rauhoittui ja loppulukemat Larnakassa olivat lopulta 5–0.

Laitapuolustaja Emma Koivisto aloitti maalinteon vain kolmen minuutin kohdalla Kaisa Collinin syötöstä. Seuraavassa hyökkäyksessä Portugali-pelin sankari Linda Sällström pääsi läpi ja sijoitti varmasti toisen maalin alanurkkaan.

Adelina Engman puski kolmannen osuman Kyproksen maalivahdin Maria Matthaioun suosiollisella avustuksella 12. minuutilla. Seuraavaa maalia saatiin odotella puolen tunnin kohdalle, jolloin Kaisa Collin puski Engmanin mainion keskityksen verkkoon.

– Vitsailimme, että ensimmäiset kymmenen minuuttia lähtivät sellaisella kisahuuman innolla, Collin kertoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

Collin tuuletti osumaansa heittäytymällä vatsalleen, mikä huvitti muita pelaajia. Tuuletus oli peräisin joukkueen lääkäriltä Pippa Laukalta.

– Lupasin ennen peliä, että jos teen maalin, minun on pakko tehdä Pippa Laukan matotanssi-imitaatio. Hän teki meille tanssiesityksen kisapaikan varmistuttua, Collin nauroi.

Vaihtopelaaja Juliette Kemppi viimeisteli lisäajalla loppulukemat 5–0.

– Toisella puoliajalla lähdimme mukaan Kyproksen matalatempoiseen pelaamiseen. Se söi meitä emmekä päässeet niin paljoa enää paikoille, Collin totesi.

Keskuspuolustaja Anna Westerlund pelasi Larnakassa uransa 130. A-maaottelun ja nousi kaikkien aikojen tilastossa Laura Österberg Kalmarin rinnalle.

Helmarit voitti karsintalohkonsa ja saavutti paikan ensi vuoden EM-lopputurnaukseen historiallisella tavalla, sillä koskaan aiemmin Suomen maajoukkue ei ole selvittänyt arvokisakarsintaa ilman yhtäkään tappiota. Karsinta oli koronan takia tavallista pidempi. Ensimmäiset ottelut pelattiin syyskuun alussa vuonna 2019.

– On huikeaa tajuta, kuinka paljon olemme kehittyneet ja kasvaneet yhdessä kentällä ja sen ulkopuolella. Meillä on todella hauskaa yhdessä ja jaksamme taistella tämän joukkueen eteen, Collin sanoi.

Lohkossa toiseksi sijoittui Portugali, joka kaatoi omassa ottelussaan Skotlannin 2–0. Portugali pääsee yrittämään kisapaikkaa vielä jatkokarsinnan kautta.

EM-karsinta, lohko E, lopputilanne:

Suomi 8 7 1 0 24–2 22
Portugali 8 6 1 1 10–2 19
Skotlanti 8 4 0 4 26–5 12
Albania 8 2 0 6 7–21 6
Kypros 8 0 0 8 0–37 0

Juttua päivitetty kello 21.39: Lisätty Kaisa Collinin kommentit.

Lue myös:

Petra Ollin kanssa samassa seurassa paininut Emmi Alanen oli lahjakas painija, mutta palo jalkapalloon vei mennessään: "Olen ollut todella tyytyväinen"

Englannin Superliiga oli Nora Heroumille unelmien täyttymys, mutta kaudesta tulikin henkisesti rankka: "Olin silloin aluksi vähän sokea"

Taivaanrannan maalari, hyvällä tavalla höpsö ja todella fiksu – juniorivalmentaja, ystävä, ja fysioterapeutti kertovat, millainen on Helmarien tähtihyökkääjä Linda Sällström

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat