Hyppää sisältöön

Poikkeuksellinen päätös: Jokerit pelaa kaikki pudotuspeliottelunsa vieraskaukalossa

Jääkiekon KHL-joukkue Jokerit ei pelaa pudotuspeleissä lainkaan Helsingissä koronavirusepidemian vuoksi.

Jokerit pelaa tällä kaudella enää yhden ottelun Helsingissä. Kuva: Juha Metso / AOP

KHL-joukkue Jokerit on päättänyt, että se pelaa kaikki pudotuspeliottelunsa vieraskaukalossa.

Päätöksen taustalla on koronavirusepidemia. Ulkomailla pelaamalla Jokerit pyrkii vähentämään matkustamista ja tavoittelee kuplamaisia olosuhteita.

Jokerien tiedotteen mukaan seurajohto kävi keskusteluja Suomen viranomaisten kanssa erilaisista vaihtoehdoista pudotuspelien läpi viemiseksi. Nyt tehtyyn päätökseen vaikuttivat myös keskustelut KHL:n kanssa.

– On sääli, ettemme voi näinä aikoina saada kotihallia täyteen uskollisia kannattajiamme, jotka ovat olleet joukkueen tukena myös etänä kotikatsomoissa, joukkueen puheenjohtaja Jari Kurri kommentoi tiedotteessa.

– Tämä on meille erilainen haaste. Helsingissä ei yleisöä voi toistaiseksi peleihin ottaa, ja pelaajana luonnollisesti nauttii enemmän, kun paikalla on katsojia pitämässä tunnelmaa yllä. Positiivinen asia on, että matkustaminen vähenee ja saamme yhdessä tiiviisti hioa omaa peliämme, kertoi joukkueen kapteeni Marko Anttila.

KHL:n pudotuspelit alkavat tiistaina 2. maaliskuuta. Jokerit sijoittui läntisessä konferenssissa viidenneksi. Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen vastustaja on joko Lokomotiv Jaroslavl tai Dynamo Moskova.

Runkosarjassa Jokerit pelaa vielä yhden ottelun Amur Habarovskia vastaan torstaina.

Lue myös: