"Todella ärsyttävää" – yhdistetyn ykköstähti Riiber avautui polviongelmastaan ja jätti päivän harjoitukset MM-kisoissa väliin

Jarl Magnus Riiber myöntää, että ihannetilanteessa hänen olisi pitänyt harjoitella ennen MM-kisoja.

Hiihdon MM 2021
Jarl Magnus Riiber
Jarl Magnus Riiber on ollut tälläkin kaudella ylivoimainen yhdistetyn maailmancupissa.Tomi Hänninen

Hiihdon MM-kisojen kisaoppaasta löydät helposti kisojen ohjelman, lähetystiedot ja suorat lähetykset, kisauutiset sekä videoklipit.

Yhdistetyn tämän hetken selvä ykköstähti Jarl Magnus Riiber on jättänyt Oberstdorfin MM-kisoissa kahdet ensimmäiset mäkihyppyharjoitukset väliin. Syy poissaololle ei ole täysin selvä, mutta lajia hallinnut Riiber avautui Verdens Gang -lehdelle (siirryt toiseen palveluun)ennen harjoituksia polvivaivoistaan. Riiber ei ollut mukana viimeisessä maailmancupin kilpailussa Klingenthalissa. Hänet on nähty viimeksi kilpailemassa Seefeldissä tammikuun lopussa, jolloin Riiber nappasi kolmesta kisasta kolme voittoa.

– On ollut todella ärsyttävää. Kun jätin kilpailut Seefeldin jälkeen väliin, kyse oli harjoittelun lisäämisestä, mutta myös vähän polven palautumisesta. Näin on tapahtunut, Riiber sanoi VG:lle.

Riiberin polviongelmat juontuvat kesäkuun tapahtumista, kun hän kaatui harjoituksissa. Kipu on aiheuttanut oikeassa polvessa kireyttä. Polvesta on tullut jäykkä.

– Olen ottanut paljon asioita huomioon ja yrittänyt rajoittaa hyppyjen määrä. Yritän olla ärsyttämättä polvea muun muassa välttelemällä kovaa voimaharjoittelua, Riiber toteaa.

Mestarisuosikin mukaan hänen olisi ihannetilanteessa pitänyt harjoitella enemmän ennen MM-kisoja.

– Olen ollut todella varovainen valmistautumisessa. Terveys ratkaisee, Riiber sanoi.

Viime päivinä Oberstdorfissa on puhuttanut paljon lämpimät olosuhteet. Norjalaistähden mukaan mitalikamppailusta voi tulla lämpimien kelien myötä avoimempi. Riiber myöntää, että hän ei hyödy lämpimistä olosuhteista.

Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat alkavat keskiviikkona naisten mäkihypyn karsinnalla. Torstaina jaetaan ensimmäiset mitalit, kun maastohiihdossa kisataan sprintit. Perjantaina kisataan yhdistetyssä ensimmäiseksi normaalimäen kilpailu.

Torstaina miesten yhdistetyssä on luvassa vielä harjoitukset ennen tositoimia.

Lue lisää:

Katso tallenne – kolme suomalaisnaista mäkikisaan

Ratkaistaanko MM-mitalit ennen kuin yhtäkään matkaa on hiihdetty? Paahtavassa auringossa sulavat ladut tuovat kilpailuetua tietyille hiihtäjille

Huomioi nämä hetket MM-kisoissa! Tässä ovat suomalaisten mitalijahdit – Sami Jauhojärvi väläyttää ennennäkemättömän yllätyksen mahdollisuutta

Itseruoskinta ja epäonnistumisen pelko ottivat Ilkka Herolasta vallan – elämänarvot menivät remonttiin: "Mielikuvani oli, että urheilu on ihmissuhteidenkin yläpuolella"

Yhdistetyn ykkösnimi Riiber naureskeli syytöksille pukuhuijauksesta – totesi Suomen laahaavan perässä: "Janne varmaan yhä ajattelee, että vuoden 2005 puvut ovat parhaita"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat