Suora

  • E-jalkapallon Suomen cup

Norjalaistähti kritisoi rajusti MM-hiihtojen olosuhteita – Iivo Niskanen ymmärsi osittain purnaamista: “Voi olla jopa ikävää katseltavaa”

Emil Iversenin mukaan Oberstdorfin olosuhteissa ei voi hiihtää. Iivo Niskanen suhtautuu tilanteeseen maltillisesti.

Hiihdon MM 2021
Iivo Niskanen
Iivo Niskasen mukaan mössö latu voi tehdä kilpailuista hitaita.Tomi Hänninen

Hiihdon MM-kisojen kisaoppaasta löydät helposti kisojen ohjelman, lähetystiedot ja suorat lähetykset, kisauutiset sekä videoklipit.

Jo ennen Oberstdorfin MM-kisoja suurimmaksi puheenaiheeksi ovat nousseet lämpimät olosuhteet. Tiistaina puolilta päivin lämpötila oli noussut yli 20 asteeseen. Tänään keskiviikkona ja maastohiihdon avauskisapäivänä torstaina lämpötilat ovat maltillisemmat, mutta silti lähemmäs 15 astetta. Torstain sprinttikilpailuja myös aikaistettiin lämpimän kelin takia.

Suomen joukkueen ykköstykin Iivo Niskasen kova kilpakumppani Emil Iversen on kritisoinut kovasti olosuhteita. Norjalaistähti sanoi tiistaina, että Oberstdorfin nykyisissä olosuhteissa ei voi hiihtää.

– Nämä olosuhteet ovat pahimmat, joissa olen hiihtänyt koko elämäni aikana. Siitä tulee erilainen kilpailu, jos hiihdämme metrin sokerilumessa, Iversen tylytti NRK:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Iivo Niskanen suhtautuu maltillisesti Oberstdorfin olosuhteisiin ja kuvailee Yle Urheilulle, että olosuhteet vaikuttavat aina merkittävästi kilpailuihin. Ääriolosuhteet tekevät kisaamisesta vain vaikeampaa.

Niskanen ei ole tosin muutamaan päivään päässyt kiertämään latua, sillä latua on säästelty, että se ei menisi mössöksi.

Onko oikein, että suksen valinta ja harvojen suksien toimiminen ratkaisee näin paljon arvokisamitaleista taistellessa?

– Onhan tietysti eroja, mutta jokaisella 30 parhaan joukossa olevalla urheilijalla sukset on valittavissa samasta sarjasta. Kunhan valitsee sukset vain oikein. Paljon on hyviä pareja, jos vaan osaa poimia oikein, Niskanen muotoilee.

Oberstdorfin MM hiihdot 240221
Oberstdorfin pehmeät ladut ovat olleet otsikoissa ennen MM-kisojen alkua.Lehtikuva/Emmi Korhonen

Et ole siis samaa mieltä kuin Iversen, että näissä olosuhteissa ei missään nimessä pitäisi hiihtää?

– Tietysti voi olla montaa mieltä. Kelit ovat olleet ihan hyvät aamuisin. Välillä oli sprinttiä varten hyvin pehmyttä. Latua ei ole vielä suolattu kertaakaan. Lämpö ei ole ongelma, mutta hän varmaan tarkoitti, kuinka mössöä latua tulee olemaan. Voi olla jopa ikävää katseltavaa, jos keli on hidas, Niskanen sanoo.

Kaksi vuotta sitten Seefeldin MM-kisoissa oli myös lämmin keli. Tuolloin Suomen huolto ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Toki nyt Suomella on eri huoltoryhmäkin. Niskanen muistuttaa, että hän oli Seefeldissä pronssilla 15 kilometrin perinteisen kisassa ja neljäs yhdistelmäkilpailussa.

– Jos miettiä omia kisoja, ei voi sanoa, etteikö olisi onnistuttu. Varmasti Seefeldistä on otettu mukaan tänne tietotaitoa ja oppia, Niskanen toteaa.

Kansainvälinen hiihtoliitto tiedotti keskiviikkona, että rata suolataan illalla.

Päivitys kello 18.00: Lisätty tieto radan suolauksesta

Lue lisää:

Iivo Niskasen poikkeuksellisesta luonteesta on monta erilaista tarinaa – lähipiiri kertoo, millainen Suomen hiihtokuningas on oikeasti

Ratkaistaanko MM-mitalit ennen kuin yhtäkään matkaa on hiihdetty? Paahtavassa auringossa sulavat ladut tuovat kilpailuetua tietyille hiihtäjille

Vahvistus: Yli 20 asteen lämpötila laittaa hiihdon MM-kisojen ohjelman uusiksi – Venäjän valmentaja kyseenalaistaa latujen kunnon Yle Urheilulle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat