Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Holloway aitoi pika-aidoissa maailman ennätyksen – Elmo Lakka todisti hurjaa aikaa aitiopaikalta

Yleisurheilun Madridin hallikilpailuissa todistettiin 27 vuotta vanhan ME-ajan alitusta.

urheilu
Grant Holloway rynni ME-aikaan, vieressä aitoi Elmo Lakka
Grant Holloway rynni ME-aikaan, vieressä aitoi Elmo LakkaGetty Images

Yhdysvaltalainen Grant Holloway juoksi 60 metrin aitojen loppukilpailussa uudet ME-lukemat 7,29 kohentaen brittilegenda Collin Jacksonin vuonna 1994 juoksemaa ennätystä sekunnin sadasosalla.

– He yrittivät ensin huijata minulle, että aika olisi ollut vain 7,32, Holloway vitsaili heti juoksun jälkeen Espanjan televisiolle.

23-vuotiaan Hollowayn ennätystehtailu ei ollut yllätys. Ulkoratojen 110 metrin aitajuoksun hallitsevalla maailmanmestarilla on nyt nimissään miesten 60 metrin aitojen kaikkien aikojen kahdeksasta parhaasta hallituloksessa peräti viisi.

Kilpailussa toiseksi sijoittui Britannian Andrew Pozzi 7,51 ja kolmanneksi Italian Paolo Dal Molin ajalla 7,57.

Elmo Lakka juoksi pika-aitojen alkuerissä ajan 7,75 mutta jäi finaalissa, ME-juoksijan viereisellä radalla kahdeksanneksi vähän heikommalla ajalla 7,77. Lakka juoksi viikonvaihteessa SM-kilpailuissa ennätyksekseen 7,63 ja kilpailee ensi viikolla Torunin EM-kilpailuissa. Pika-aitojen halli-SE-aika on Arto Bryggaren nimissä 7,56.

– Holloway on tällä hetkellä maailman paras lähtijä. Ensimmäinen aita kulkee jo tosi hyvää vauhtia. Hän on teknisesti varma, pitkä ja elastinen juoksija, joka pystyy hyvällä rytmillä kiihdyttämään vauhtia. Sellainen, eleettömän varma juoksija, Lakka kuvasi Urheiluliiton tiedotteessa ME-miehestä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat