Suora

  • FIFA 21: Nordic Invitational

Koripalloseura Kouvot perustaa huippu- ja kilpaurheilua varten erilliset yhtiöt – pyrkii turvaamaan toimintansa

Kouvot ry tulee jatkossa keskittymään ainoastaan juniori- ja harrastetoimintaan.

koripallo
Koripallo, kuvituskuva
Kouvot tähtää muutoksilla nykyistä parempaan riskienhallintaan ja toiminnan jatkumiseen. Kuvituskuva.Tomi Hänninen

Korisliigassa pelaava koripalloseura Kouvot järjestelee uudelleen toimintaansa.

Seura on päättänyt eriyttää valtakunnallisten sarjojen huippu- ja kilpaurheilutoiminnan Kouvot ry:n toiminnasta kuluvan kauden jälkeen.

Päätöksen myötä Kouvot ry tulee jatkossa keskittymään ainoastaan juniori- ja harrastetoimintaan.

Miesten huippu- ja kilpaurheilutoimintaa varten perustetaan osakeyhtiö, johon Kouvojen miesten edustusjoukkueen ja Korikouvojen toiminta siirtyy. Perustettavan yhtiön pääomittamiseksi tullaan mahdollisesti toteuttamaan suunnattu osakeanti. Käytännössä toiminta jatkuu urheilullisesti normaalina.

Naisten huippu- ja kilpaurheilutoimintaa varten puolestaan on tarkoitus perustaa joko osakeyhtiö tai yhdistys. Päätöksellä myös Kouvottarien urheilullinen toiminta pyritään varmistamaan.

Korona vauhditti päätöstä

Muutoksilla tähdätään nykyistä parempaan riskienhallintaan ja toiminnan jatkumiseen.

– Koronan kanssa eletty vuosi on osoittanut sen, että erinäisiä riskejä voi olla, eikä niihin välttämättä osata ennakkoon varautua. Juniori- ja harrastetoiminta on ollut aina melko vakaata, ja jatkossa sen puolen ei tarvitse enää murehtia tai käsitellä aikuisten huippu- ja kilpaurheilutoimintaa lainkaan. Päätöksen myötä jokainen hoitaa parhaan kykynsä mukaan omaa osa-aluettaan, Kouvojen puheenjohtaja Sami Laaksonen sanoo.

Koronaepidemia on kurittanut Kouvoja, kuten monia muitakin urheiluseuroja. Vaikka korona vauhdittikin päätöstä, pelkästään sen pohjalta uudelleenjärjestelyistä ei päätetty.

– Itse olen ollut kohta kaksi vuotta seuran puheenjohtajana. Aiheesta on varmasti puhuttu paljon vuosien saatossa. Itselleni ajatus muutoksista lähti viriämään tosissaan viime kesän jälkeen, ja sen pohjalta olen vienyt toimenpiteitä seurassa eteenpäin, Sami Laaksonen sanoo.

Laaksosen mukaan uudet yhtiöt tai yhdistykset on tarkoitus perustaa viimeistään huhtikuun loppuun mennessä, ennen Korisliigan toukokuista lisenssiprosessia.

Lisää aiheesta:

Koronasta kärsivä Kouvot lomauttaa kaksi jenkkipelaajaansa – Kouvottarien pelaajia ei lomauteta: ''Miehet ja naiset painivat täysin eri budjeteilla''

Korona kurittaa koripalloseura Kouvoja – puheenjohtaja: ''Saattaa olla, ettei seuraa tämän kauden jälkeen enää ole''

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat