Ilkka Herolalta kohtalainen hyppy mäkiosuudella: "Hiuksenhieno sauma päästä vielä kärkitaisteluun mukaan"

Mäkiosuuden paras suomalainen Ilkka Herola lähtee iltapäivän hiihto-osuudelle minuutin päässä kärjestä.

Hiihdon MM 2021
Ilkka Herola
Ilkka Herola ponnisti mäkiosuudella 99,5 metriä.Emmi Korhonen / Lehtikuva

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Ilkka Herola pääsee yhdistetyn normaalikilpailun hiihto-osuudelle 13:nnelta sijalta Oberstdorfin MM-kisoissa. Herola ponnisti HS 106 -mäestä 99,5 metriä ja sai 127,8 pistettä.

Pistemäärää verotti hieman pieni horjahdus alastulossa, arvioi Yle Urheilun asiantuntija Jari Mantila selostamossa.

Vahvana hiihtäjänä tunnettu Herola pääsee iltapäivällä 10 kilometrin hiihto-osuudelle minuutin ja yhden sekunnin päässä kärjestä.

– Se oli aika mitäänsanomaton suoritus. Ei missään nimessä hyvä hyppy, mutta onneksi ei ihan katastrofi kuitenkaan. Siinä on vielä hiuksenhieno sauma päästä kärkitaisteluun mukaan. Riippuu vähän, miten kisa muotoutuu, Herola totesi Yle Urheilun haastattelussa.

Japani otti mäkiosuudella kaksoisvoiton. Ryota Yamamoto oli ykkönen 106-metrisellä leiskautuksellaan. Akito Watabe oli toinen (+20 s) ja Norjan Jarl Magnus Riiber kolmas (+ 22 s).

Herola arvioi joutuvansa urakoimaan ladulla tosissaan. Eroa kärkikolmikkoon on 40 sekuntia.

– Kyllähän sitä iso letka varmaan tulee jossain vaiheessa. Paljon määrittelee sekin, miten nopea ladusta tulee. Jos se on ihan jäinen suolauksen jälkeen, voi olla, ettei ole mitään tehtävissä, Herola sanoi.

Asiantuntija Mantila totesi, että kovat odotukset näkyivät hieman Herolan suorittamisessa mäkiosuudella.

– Metri tai pari lisää, niin tämä olisi ollut hyvä onnistuminen. Todella tasainen kilpailu, monta miestä kahden metrin sisällä. Oli vähän yliyritystä, kuten Ilkka sanoi, ja kyllä se kieltämättä näkyi. Asento painui vähän keulalle tullessa, eikä hän aivan saanut terävyyttä keulatoimintaan.

Suomalaisnuorukaiset suoriutuivat arvokisadebyyttinsä ensimmäisestä osuudesta hyvin. Perttu Reponen, 19, oli mäkiosuuden 26:s hypättyään 97 metriä. Eroa kärkeen on minuutti ja 38 sekuntia.

– Voin kyllä olla tosi tyytyväinen, että sain parhaan irti tuohon kisaan. Yllättävän hyvin olen pystynyt ottamaan tämän (arvokisadebyytin), vain positiivista jännitystä on ollut. Lähdetään ladulle tappelemaan hyvästä sijasta, Reponen jutteli.

Otto Niittykoski, 19, ponkaisi tasan 90 metriä ja pääsee ladulle 34:ntenä, 2.22 minuuttia kärjestä

– Keulatekeminen on ihan hyvää, mutta se ei anna nostaa sitä korkeutta siinä. On niin kiire lentämään, että se lähtee vähän matalalle lentoradalle, Niittykoski analysoi hyppyään.

Wille Karhumaa, 20, hyppäsi 81 metriä, mikä riitti mäkiosuudella 42. sijaan. Hän joutuu odottelemaan lähtövuoroaan kolme minuuttia ja 44 sekuntia.

– Eipä siitä ole oikein mitään kerrottavaa. Normaalilta hypyltä se tuntui, mutta koko reissun olen hypännyt päin p**settä ja nyt vielä huonommin, Karhumaa ihmetteli harmistuneena.

Kello 17 alkavaa hiihto-osuutta voi seurata suorana Yle TV2:ssa, Areenassa ja Puheella.

Päivitetty kello 12.38: Juttua täydennetty Ilkka Herolan ja Jari Mantilan kommenteilla.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Asiantuntija avaa, mitä Ilkka Herolan nousu mitaleille vaatii hiihto-osuudella – "Tänään ratkaistaan paljon loppukirissä"

Yle seurasi MM-kisapäivää: Ilkka Herola nousi hopeamitalille yhdistetyssä! Nousiainen, Kytösaho ja Aalto läpäisivät mäkikarsinnan - Määttä hylättiin

Ilkka Herolalla tänään erinomainen mitalisauma yhdistetyssä – raskaat ladut ja mittavat nousumetrit suosivat kovakuntoista suomalaista

Rannevaivainen Eero Hirvonen sivuun – nuorten MM-nelonen korvaa perjantaina

Katseet Ilkka Herolan mitalijahtiin MM-yhdistetyssä – katso päivän kisaohjelma ja lähetystiedot

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat