Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Elä uudelleen, kuinka Ilkka Herola otti riskillä MM-hopeaa! Ylen asiantuntija herkistyi: “Oltiin aika syvissä vesissä"

Ilkka Herola sykähdytti maagisella hiihdollaan Oberstdorfin MM-kisoissa.

Hiihdon MM 2021
Ilkka Herola
Katso dramaattinen loppuratkaisu kuvaa klikkaamalla!

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Ilkka Herola palautti suomalaisen yhdistetyn MM-kisoissa mitalikantaan 14 vuoden tauon jälkeen, kun Herola nousi 10 kilometrin hiihto-osuudella toiselle sijalle. Herola nousi minuutin takamatkalta mitaleille ja jopa kisan kärkeen. Lajia hallinnut Norjan Jarl Magnus Riiber oli lopussa vahvempi, mutta Herola piti muut takanaan.

– Yksi vuoden sykähdyttävimmistä urheiluhetkistä on koettu, selostaja Mikko Hannula tunnelmoi.

Ylen asiantuntija Jari Mantila ylisti Herolan temppua.

– Aivan mahtava suoritus. Hiihtovauhti oli ihan ylivoimaista. Viimeinen veto pitkässä nousussa kuokalla oli maaginen. Savon Saalistaja on nimensä arvoinen, Jari Mantila hehkutti.

Herola teki hurjan ratkaisun ennen hiihtokilpailua ja lähti kisaan uusilla suksilla. Mantila hehkutti Herolan rohkeutta.

– Hän otti siinä mielessä riskin, mutta upea veto ihan uudella suksella, Mantila sanoi.

Mantilan mukaan Herolan suoritusta nosti entisestään se, että kovan hiihtomiehen asemaa oli koko ajan heikennetty. Latu oli lämpimissä olosuhteissa ennen kisaa esimerkiksi suolattu.

Vuoden 1999 MM-kisojen ja vuoden 2002 olympialaisten joukkuekilpailun kultamitalisti Mantila herkistyi Herolan MM-hopeasta. Mantila otti itse Herolan tapaan normaalimatkan kisassa MM-hopeaa Thunder Bayssa 1995.

– Suomalainen yksilöurheilu tarvitsee tällaisia hetkiä. Pystytään nousemaan mitaleille. Antaa uskoa jokaiselle lajille ja jokaiselle yksilöurheilijalle. Pystymme nousemaan Suomesta maailman kärkeen, Mantila sanoo.

Mantila oli iloinen Herolan puolesta etenkin sen takia, että hänellä on ollut urallaan vaikeita hetkiä.

– Oltiin aika syvissä vesissä kaksi-kolme vuotta sitten. Lahden MM-kotikisat vuonna oli 2017, mutta siellä tuli epäonnistuminen. Nyt noustaan palkintokorokkeelle hyvän maailmancup-kauden jälkeen.

Lue lisää:

Upea nousu! Ilkka Herolalle MM-hopeaa: "Jo oli aikakin"

Muistatko vielä Ilkka Herolan valmentajan rajun tilityksen Bahama-reissuineen? Elä uudelleen Suomen yhdistetyn aiemmat MM-mitalihetket

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat