Tällaisissa tunnelmissa Ilkka Herolan perhe jännitti MM-hopeakisaa Kuopiossa: "Äiti on monesti kakun leiponut"

Ilkka Herolan MM-hopea on myös iso juttu hänen perheelleen ja palkinto pitkästä uurastuksesta.

Hiihdon MM 2021
Ilkka Herolan perhe. HUOM: Ei saa käyttää muussa yhteydessä tai jutussa
Herolan perhe tuulettaa MM-hopeaa. Etualalla isä Timo, takana vasemmalta veljet Veikko ja Matti. Keskellä äiti Tiina ja oikealla Ilkka Herolan tyttöystävä Rosa Sahlström.Herolan perhe

Tuoreen MM-hopeamitalistin Ilkka Herolan perhe jännitti kisaa yhdessä Kuopiossa mitalistin ja tämän tyttöystävän kotona. Koolla kisastudiossa olivat isä Timo Herola, äiti Tiina Herola, Ilkka Herolan tyttöystävä Rosa Sahlström sekä veljet Veikko Herola ja Matti Herola.

– Koko perhe on onnellinen, hehkuttaa tunnelmia Matti-veli kisan jälkeen.

– Kyllähän sitä tietysti jännitti. Loppuvaiheessa se alkoi tuntua aika hyvältä, mutta samalla jännitti entistä enemmän. Mieletön fiilis!

Isoveli kuvailee, että kisa meni juuri niin kuin Ilkka Herola ja päävalmentaja Petter Kukkonen olivat suunnitelleet: Alussa lähdettiin kovaa ja asenteella kaikki tai ei mitään.

– Onnistumisen juoni oli siinä, että tällä kertaa Ilu sai vähän peesailla, eikä tarvinnut niin kuin monesti maailmancupissa, että hän on joutunut vetämään porukkaa. Nyt Ilu sai levätä vähän siinä matkalla ja pystyi viimeisellä kierrokselle säästämään ja irrottamaan muutaman kaverin.

Tänä vuonna koronavirus aiheuttaa oman haasteensa perheen mitalijuhlintakokoontumiselle, mutta mitalikahvit on tarkoitus juoda heti, kun se mahdollista on.

– Äiti on monesti kakun leiponut, jos Ilu on maailmancupissa ollut podiumilla. Varmaan hän tällä kertaa myös vähän isomman kakun leipoo, Matti Herola naurahtaa.

– Varsinkin tänä vuonna, kun on kaikenmaailman rajoituksia ja karanteenia, Ilu pääsee kahvittelemaan sitten, kun pääsee. Ei tässä kummempia voi suunnitella, mutta eiköhän tässä jotakin pientä keksitä.

Pitkä tie mitaliin

25-vuotias Ilkka Herola on kertonut julkisuudessa pitkästä ja vaikeasta taipaleestaan, ja siitä kuinka asenne huippu-urheiluun on muuttunut matkan varrella terveempään suuntaan. Oman yhdistetyn uransa päättänyt Matti Herola on katsonut veljensä tekemistä ja kasvutarinaa hyvin läheltä. He ovat kuluttaneet lenkkipolkuja yhdessä ja tukeneet toisiaan murheissa.

– Totta kai puhutaan silloin, kun aika on. Olen läheinen Ilkan kanssa ja se on hieno juttu. Kyllä niistä puhutaan, mutta en toisaalta kisaviikonloppujen aikana häntä "häiritse". Sitten kun ollaan kotona ja käydään lenkillä yhdessä tai muuta, niin sitten puidaan asioita, sehän on mukavaa.

Matti Herola näkee, että tekemisen suunta on kuitenkin ollut tasaisesti ylöspäin. Ehkä myös asennemuutos on vienyt eteenpäin ja nyt se sai kruununsa normaalimatkalla Oberstdorfissa, kun Suomi palasi mitalikantaan 14 vuoden tauon jälkeen.

– Ilu on tainnut kymmenen vuotta maailmancupissa olla ja on kokenut urheilija. Hän on monenlaista nähnyt ja monenlaisista vaikeuksista selvinnyt. Vaikka monesti sanotaan, että se on ollut vaikeaa, niin minusta Ilu on suorittanut harvinaisen tasaisesti ja nousujohteisesti. Hänellä ei ole huonoja kokonaisia kausia. Minusta se on hienoa, että hän on pystynyt hyvää ja tasaista suoritusta tekemään. Ja tämä paranee vaan, Matti Herola pohtii veljensä taivalta.

Muihin tuleviin Oberstdorfin kisoihin Matti Herola odottaa, että myös veljen mäkihyppy paranisi teknisesti ja saisi itsestään myös mäessä parhaan irti.

Lue myös:

Upea nousu! Ilkka Herolalle MM-hopeaa: "Jo oli aikakin"

Kommentti: Odotukset olivat vuosia kohtuuttomat – Ilkka Herolasta tuli MM-mitalisti heti, kun se oli oikeasti realismia

MM-hopea sai Suomen päävalmentajan villiksi – hämmästeli, miten Ilkka Herola teki mahdottomasta mahdollista: “Uskomaton urheilija”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat