Mira Potkonen iski unelmafinaaliin – kansainvälisen liiton rankingkärjet kohtaavat

Mira Potkonen nujersi Bulgariassa käytävässä nyrkkeilyturnauksessa Kazakstanin MM-kolmosen Karina Ibragimovan ja raivasi tiensä "unelmafinaaliin".

urheilu
Mira Potkonen
Mira Potkonen / arkistokuvaImago Images / Eduard Bopp / AOP

Euroopan mestari Mira Potkonen, 40, kukisti perjantaina Kazakstanin MM-kolmosen Karina Ibragimovan hajaäänin 3-2 ja eteni 60-kiloisten sarjassa lauantain loppuotteluun.

Potkonen hävisi ottelun ensimmäisen erän, jossa ottelun rytmi keskeytyi useasti suomalaisen edellisessä ottelussa tulleen haavan auettua uudelleen.

Valmentajat Maarit Teuronen ja Askar Sarsenbayev saivat erätauolla vuodon tyrehdytettyä ja toiseen erään Potkonen lähti vahvasti. Viimeinen erä olikin tarkkaa peliä.

– Tänään oli kovaa ja tasaista vääntöä, ja hienosti Mira piti maltin viimeisessä erässä. Keskittyminen säilyi ja takakäden suoran ajoitus toimi tuoden voiton, valmentaja Maarit Teuronen kommentoi paikan päältä.

Potkonen kohtaa loppuottelussa lauantaina hallitsevan maailmanmestarin Brasilian Beatriz Ferreiran. Naisten edellisestä kohtaamisesta on kulunut jo kolme vuotta ja nyt nähdään uusinta 2018 vuoden finaalista.

Nyrkkeilyn ystäville on tarjolla herkkua, kun kansainvälisen liiton ranking 1. ja 2. kohtaavat.

– Mahtavaa, että huomenna päästään ottelemaan Beatrizia vastaan. Juuri tätä tulimme hakemaan, Teuronen iloitsi.

Lähteet: Nyrkkeilytiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat