Virtuaalinen sora lentää ja pelti vääntyy, kun Suomen parhaat digirallicross-kuljettajat ottavat yhteen lauantai-iltana

Suora lähetys kilpailusta nähdään lauantai-iltana Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 21:00 alkaen.

e-urheilu
Aatu Hakalehto ja Antti Ahola iRacing-simulaattorissa.

Upean urheilulauantain huipentaa tänään digitaalinen autourheilu.

Pikselisoran pöllyämisestä ja Suomen huippujen välisestä kilpailusta päästään nauttimaan Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 21:00 alkaen. Virtuaalisen rallicrossradan lähtöviivalle asettuu 12 kuljettajaa, joilla on menestystä niin perinteisen moottoriurheilun kuin ajosimulaattorienkin puolelta.

Arctic eRX Invitational -nimellä kulkeva digitaalisen autourheilun tapahtuma oli määrä ajaa tänä viikonloppuna Rovaniemellä, mutta tiukentuneiden koronavirusohjeiden vuoksi kilpailu muutettiin kaksiosaiseksi ja livetapahtuma siirrettiin myöhempään ajankohtaan.

Lauantai-iltana televisiossa nähdään kilpailun avausosa Arctic eRX Preliminary, eräänlainen "esikilpailu", joka kilpaillaan täysin verkon välityksellä. Varsinainen Arctic eRX Invitational -tapahtuma pyritään järjestämään vielä tänä keväänä Rovaniemellä, mikäli koronavirustilanne sen sallii.

Aatu Hakalehto ja Antti Ahola iRacing-simulaattorissa.
Aatu Hakalehto ja Antti Ahola lunastivat karsintakilpailusta paikat lauantai-illan kilpailuun.Iku Merikalla / FiSRA

Kilpailu käydään iRacing-ajosimulaattorilla. Autoina toimivat supercar-luokan nelivetoiset rallicrosstykit ja ratana Charlotte Motor Speedwayn virtuaalinen rallicrossrata.

Kilpailun kuljettajissa on mukana niin iRacingin rallicrossin MM-sarjan kuljettajia (esimerkiksi tammikuussa 2020 digitaalisen rallicrossin Suomen mestaruuden voittanut Tommi Hallman) kuin rata-autoilun mestareitakin, kuten moninkertainen V8 Thunder -ratasarjan mestari Toni Lähteenmäki. Myös kuljettajien ikähaarukka on laaja, 13-vuotiaasta Jarno Leskisestä 42-vuotiaaseen Jarno Sippolaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat