Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Aleksandr Bolshunov jyräsi MM-kultaan yhdistelmäkisassa – Iivo Niskanen jäi kärjestä yli kaksi minuuttia

Iivo Niskasen vauhti ei riittänyt MM-kisojen yhdistelmähiihdossa kärkitaisteluun.

Hiihdon MM 2021
bolshunov
Aleksandr Bolshunov otti ensimmäisen maailmanmestaruutensa kukistamalla norjalaiset loppukirissä.

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Aleksandr Bolshunov nappasi MM-kultaa hiihdon MM-kisojen yhdistelmäkilpailussa Oberstdorfissa. Venäläishiihtäjä nykäisi viimeisessä nousussa ja karisti norjalaiset Simen Hegstad Krugerin ja Hans Christer Holundin kannoiltaan.

Kruger otti hopeaa ja Holund pronssia. Kuuden parhaan joukkoon mahtui peräti viisi norjalaista. Sprintissä MM-kultaa voittanut Johannes Hösflot Kläbo jätettiin neljänneksi. Emil Iversen oli viides ja Sjur Röthe kuudes.

Iivo Niskanen pysyi kärkijoukon mukana perinteisen osuuden, mutta putosi kärkivauhdista nopeasti vapaan hiihtotavan osuuden alussa pitkässä nousussa. Suomalainen oli maalissa lopulta 13:s ja jäi Bolshunovista peräti kaksi minuuttia ja kolme sekuntia.

iivo niskanen
Iivo Niskanen hiihti vapaan hiihtotavan osuduen ilman pipoa.Getty Images

Markus Vuorela oli uransa ensimmäisessä arvokisastartissa 34:s ja jäi voittajasta lähes viisi minuuttia. Juho Mikkonen oli 43:s ja Lauri Lepistö 52:s.

Vuorela kaatui kolmannella kierroksella isossa laskussa mahalleen.

– Siinä meni sauva poikki ja vähän joka paikkaa särki sen jälkeen. Ennen sitä tuntui todella hyvältä. Siinä meni sauvanvaihdossa oma aikansa, kun ensin sain varasauvan ja vasta sitten oman sauvan. Harmittaa aika vietävästi, sillä letkan kärjessä hiihtänyt taisi olla 23. sijalla. Ei siinä ollut enää mahdollisuutta saada sitä letkaa kiinni, kun täydestä vauhdista kaaduin siinä, Vuorela harmitteli.

Mikkonen oli pää painuksissa kilpailun jälkeen.

– Se oli raskas kisa. Oli alusta asti perinteisellä vaikeaa. Vähän se parani, kun sain luistelusukset alle, mutta aika huono päivä tämä oli. Siinä oli 30 kilometriä aikaa ajatella – kunto ei ole tämän parempi, pettynyt Mikkonen kiteytti.

Lepistö myönsi, että hänen lihaksistonsa oli kovilla hiihtotavan muuttamisen jälkeen.

– Perinteinen meni ihan ok, mutta vapaalla ei lähtenyt yhtään pelittämään. Se oli lihaksistolle vaikea vaihto – luistelu ei lähtenyt toimimaan. Nopealla kelillä pitää olla hyvä paine ja jaksaa polkea, aikuisten MM-kisoissa debytoinut Lepistö summasi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Therese Johaug hiihti yhdistelmäkisan MM-kultaa ylhäisessä yksinäisyydessä – kaatuminenkaan ei hidastanut ylivoimaista norjalaista

Katso, kuinka Ruotsin tähti klikkasi Therese Johaugin kanveesiin – Karlsson nosti käden pystyyn virheen merkiksi

Ilkka Herola joutui MM-hopean jälkeen osalliseksi outoon kohuun – supermieheksi ylistetyn suomalaisen kisasta paljastui myös mielenkiintoinen yksityiskohta

Herolan MM-hopeasta seonneella päävalmentajalla oli vihdoin "palkkapäivä" – asiantuntijat avaavat hurjaa urakkaa tunteenpurkauksen takana

Yle seurasi MM-kisapäivää: Ilkka Herola sai kaulaansa MM-hopeamitalin palkintojenjakoseremoniassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat