Suora

  • FIFA 21: Nordic Invitational

Suomalaisnaisten tulos oli synkkä, mutta ensikertalaisen kypsä hiihto ilahdutti – Jauhojärvi kehotti pitämään koronaturvaväliä Frida Karlssoniin

Vilma Nissinen oli harvoja suomalaisia ilonaiheita Oberstdorfin MM-kisojen naisten yhdistelmäkisassa.

Hiihdon MM 2021
Ebba Andersson, Therese Johaug ja Frida Karlsson
Ebba Andersson (vas.), Therese Johaug ja Frida Karlsson kävivät yhdistelmäkisaa läpi maalialueella.Lehtikuva / AFP

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Naisten yhdistelmäkilpailu Oberstdorfin MM-kisoissa eteni käsikirjoituksen mukaan. Therese Johaug otti ylivoimaisen voiton, vaikka kolaroikin Frida Karlssonin kanssa perinteisen osuudella. Suomalaisittain kisa oli melkoisen synkkä, sillä ainoastaan arvokisadebyyttinsä tehneen Vilma Nissisen suoritus meni positiiviselle puolelle.

Yle Urheilun asiantuntijoiden Sami Jauhojärven ja Kalle Lassilan mukaan Nissinen esitti kauden parasta suorituskykyään kisassa. Nissinen hiihti tasaisesti sekä perinteisen että vapaan osuuden. Hän oli suksien vaihdossa 23. sijalla ja lopputuloksissa 22:s, eroa Johaugiin tuli 3.12.

– Se oli Vilmalta todella hieno ja kypsä suoritus. Ennen kisaa oli paljon hässäkää, pelailua olosuhteiden kanssa ja hän joutui käyttämään päätä, harkintaa, kypsyyttä ja kylmäpäisyyttä, Lassila kehui Urheilustudiossa.

Krista Pärmäkosken kunto oli arvoitus ennen kisaa. Pärmäkoski oli paras suomalainen, mutta 13. sija ja melkein kahden minuutin ero Johaugiin osoitti, ettei syksyllä sairastellut Pärmäkoski ole yhtä kovassa iskussa kuin aikaisemmissa arvokisoissa.

– Sijoitus ei ollut sitä, mitä haettiin ja ero on erittäin paljon keulaan. Hopeallekin 1.20. Se kertoo paljon näiden kisojen voimasuhteista suomalaisten suhteen, Jauhojärvi sanoi.

– Pitää muistaa, että Kristalla on takanaan vaikea kausi. Hän sai sitä jo kääntymään parempaan suuntaan, mutta ei tämä yllätys ole alkukauden perusteella, Lassila totesi.

Pärmäkoski oli suomalaishiihtäjistä ainoa, joka valmistautui kisoihin korkealla. Jauhojärvi muistutti, että usein korkealta saavuttaessa urheilijan tulostaso paranee kisojen myötä.

Laura Mononen oli kisassa perussuorituksellaan 20:s ja perinteisen suksiaan valitellut Johanna Matintalo 30:s.

Ruotsi otti viestiin etulyöntiasemaa

Kisan eniten puhuttanut hetki nähtiin jo perinteisellä osuudella, kun Frida Karlsson hiihti mutkassa liian lähellä Therese Johaugia ja kaksikko kaatui. Karlssonilla katkesi sauva, mutta muuten kolarista selvittiin yllättävän vähällä.

– Latu on suolattu, joten pientä mustelmaa ja lumi-ihottumaa voi tulla, mutta ei mitää vakavaa. Kyllä seuraavissa kisoissa kannattaisi pitää se koronaturvaväli kaksi metriä Frida Karlssoniin, Jauhojärvi laukoi.

Jauhojärven ja Lassilan mielestä olisi ollut mielenkiintoista nähdä, olisiko Karlsson pystynyt ilman haaveria haastamaan Johaugin kunnolla voittokamppailuun.

– Johaug oli dominoiva ja sai ansaitun voiton, mutta olisi ollut mielenkiintoista nähdä, olisiko Karlsson pystynyt voittamaan. Miten hän olisi pystynyt hyödyttämään esimerkiksi peesiä. Nyt se jäi näkemättä, Lassila harmitteli.

Vaikka kisan voitto meni Norjaan, oli Ruotsilla kisassa varsin vahva panos. Karlssonin ja kolmanneksi sijoittuneen Ebba Anderssonin lisäksi Charlotte Kalla sijoittui viidenneksi. Norjalaisista Helene Marie Fossesholm sijoittui kuudenneksi ja Heidi Weng yhdeksänneksi.

– Kyllä Ruotsi otti viestiin hienoista etulyöntiasemaa ja ennakkosuosikin viittaa, Jauhojärvi sanoi.

Lue myös:

Therese Johaug hiihti yhdistelmäkisan MM-kultaa ylhäisessä yksinäisyydessä – kaatuminenkaan ei hidastanut ylivoimaista norjalaista

Katso, kuinka Ruotsin tähti klikkasi Therese Johaugin kanveesiin – Karlsson nosti käden pystyyn virheen merkiksi

Putki, joka alkoi vuonna 2015 ja jota dopingkärykään ei katkaissut – Therese Johaugin ylivoima saamassa jo historialliset mittasuhteet

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat