MM-hiihtojen suomalainen ensikertalainen avasi nousuaan sängyn pohjalta huippuonnistumiseen: “On ollut ihan järkyttävä matka"

23-vuotias Vilma Nissinen kertoi, että hänellä ei ollut mitään menetettävää elämänsä ensimmäisessä aikuisten arvokisastartissaan.

hiihto
Vilma Nissinen
Vilma Nissinen oli iloinen MM-debyyttinsä jälkeen.Lehtikuva/Emmi Korhonen

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Suomen joukkueesta odotuksiin nähden piristävintä vauhtia piti lauantaina naisten yhdistelmämatkalla Vilma Nissinen. 23-vuotias Vuokatti Ski Teamin hiihtäjä debytoi MM-kisoissa ja oli heti pistesijoilla. Tuloksena oli 15 kilometrin kilpailussa 22. sija.

– Olen todella tyytyväinen. Eilen puoli yhdentoista aikaan illalla tehtiin taktiikka yhdessä valmentaja Mikko Virtasen kanssa. Yritin pitää vain pään kylmänä. Säästin jalkoja vapaan osuudelle. Loppu tuli tosi hyvin, Nissinen sanoi.

Nissinen oli todella tyytyväinen erityisesti siksi, koska ei ole ollut tällä kaudella 30 parhaan joukossa ja pistesijoilla maailmancupissa.

– On ollut ihan järkyttävä matka marraskuusta asti. Olen todella ylpeä siitä, miten olen saanut itseni kasatua, syksyllä sairastellut Nissinen iloitsi.

Nissinen kertoi Helsingin Sanomissa tammikuussa, että väsymyksen takia hän ei marraskuussa jaksanut nousta edes sängystä. (siirryt toiseen palveluun)

Nissisen mukaan hyvä vire löytyi lauantaina MM-kisoissa, kun hän antoi itselleen luvan epäonnistua. Nissinen pohti, että onnistumiseen ei jää välttämättä energiaa, jos pelkää epäonnistuvansa.

– Minulla ei ollut mitään menetettävää. Jos kukaan muu ei ole minuun uskonut tällä kaudella, niin minä olen uskonut itseeni. Se on ollut tärkein juttu, Nissinen kuvailee.

Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila kehui Nissisen kypsää otetta kilpailun jälkeen.

– Otetaaan vielä huomioon olosuhteet ja kilpailumuoto. Kaikessa oli vähän hässäkkää. Itse kilpailussa hän joutui käyttämään paljon päätä ja harkintaa. Tuollainen ehjä suoritus oli todella hieno, Lassila sanoi.

Aiemmin Nissinen oli käynyt viidet nuorten MM-kisat ja pääsi nyt hyppäämään suoraan aikuisten arvokisoihin. Debyytistä olikin hieno tunne. Tuleva kilpailuohjelma MM-kisoissa on vielä auki.

– En tiedä, mitä seuraavaksi on tulossa. Tarkoitus oli hiihtää tänään hyvä hiihto. Siinä onnistuin. Olen valmis kaikkeen loppukisojen aikana, Nissinen sanoo.

Nissinen ei mahtunut mukaan Suomen joukkueeseen avausmatkalle MM-sprinttiin. Kalle Lassilan mukaan Nissiselle olisi käyttöä tulevilla matkoilla.

– Voisi olettaa, että kisoista löytyy hänelle vielä hiihdettäväksi muitakin matkoja, jos katsoo suomalaisten vertailua, Lassila sanoi.

Nissinen oli kisan kolmanneksi paras suomalainen. Krista Pärmäkoski oli paras suomalainen 13. sijallaan ja toinen konkarihiihtäjä Laura Mononen 20:s.

Tulospalvelu:

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Suomalaisnaisten tulos oli synkkä, mutta ensikertalaisen kypsä hiihto ilahdutti – Jauhojärvi kehotti pitämään koronaturvaväliä Frida Karlssoniin

Katso, kuinka Ruotsin tähti klikkasi Therese Johaugin kanveesiin – Karlsson nosti käden pystyyn virheen merkiksi

Therese Johaug hiihti yhdistelmäkisan MM-kultaa ylhäisessä yksinäisyydessä – kaatuminenkaan ei hidastanut ylivoimaista norjalaista

Ilkka Herola joutui MM-hopean jälkeen osalliseksi outoon kohuun – supermieheksi ylistetyn suomalaisen kisasta paljastui myös mielenkiintoinen yksityiskohta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat