Suora

  • FIFA 21: Nordic Invitational

Katso, miten Mika Kallio ajoi ulos jääradalta Seinäjoella – loukkaantuminen voi pitää sivussa jopa kaksi kuukautta

Mika Kallio loukkaantui harmittoman näköisessä tilanteessa Seinäjoen SM-jääratakilpailussa. Katso video ulosajosta jutun pääkuvaa klikkaamalla.

moottoripyöräily
mika kallio
Mika Kallio ajoi ulos Seinäjoen SM-jääratakilpailussa. Kallion jalka jäi puristuksiin pyörän ja lumivallin väliin, ja hän loukkasi jalkaansa. Videon kuvaaja Eemeli Kolemainen.

Moottoripyöräilijä Mika Kallio on loukkaantunut SM-jääratakilpailussa Seinäjoen Kyrkösjärvellä. Kallio johti kilpailua selvästi, mutta ajoi ulos kärkipaikalta. Kallion pyörän perä nousi tilanteessa ilmaan, hän menetti pyöränsä hallinnan ja ajautui päin lumivallia.

Kallion asioidenhoitajan Inka Isotalon mukaan Kallion toinen jalka jäi puristuksiin pyörän ja lumivallin väliin. Kallio vietiin ambulanssilla sairaalaan, jossa todettiin sääri- ja pohjeluun menneen poikki.

– Hän ajautui ulos radalta radan merkkauksen ja lumisohjon läpi päin kovettunutta, noin 1,5 metrin korkuista lumivallia. Se näytti harmittomalta, mutta jalka kuitenkin jäi pyörän ja penkan väliin. Siinä on niin kovat voimat tuollaisessa vauhdissa, että valitettavasti jalka jäi kakkoseksi, Isotalo sanoo Yle Urheilulle.

Isotalon mukaan Kallio saa tällä hetkellä parasta mahdollista hoitoa ja hänen jalkansa leikataan tänään tai huomenna.

– Mika on hyvässä voinnissa. Toki pettynyt ja harmissaan tarpeettomasta virheestä. Siinä ei olisi välttämättä tarvittu mitään suurempia toimenpiteitä kilpailun voittamiseen, mutta nyt pääsi käymään näin. Hän on tietysti harmissaan, että toipumisaika aiheuttaa ongelmia testityössä, Isotalo sanoo.

MotoGP-tiimi KTM:n testikuljettajana toimiva Kallio on summittaisen arvion mukaan sivussa tositoimista seitsemästä kahdeksaan viikkoa, mutta Isotalo toteaa ettei Kalliota ole vielä leikattu.

MotoGP-kausi alkaa näillä näkymin maaliskuun 28. päivä Qatarissa ja jatkuu 4. huhtikuuta Dohassa. Kymiringin osakilpailu on tarkoitus ajaa 11. heinäkuuta.

Lue myös:

Mika Kallio pääsi kilpailufiilikseen ja sai lisävirtaa MotoGP-kilpailusta – Kymiring siintää mielessä: "Olisi hienoa ajaa siellä"

Mika Kallio jäi Portugalissa viimeiseen lähtöruutuun

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat