Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • eEuro 2021 -karsinnat

Mira Potkonen hävisi maailmanmestarille unelmafinaalissa

Bulgarian finaalissa kohtasivat maailman rankinglistan ykkönen ja kakkonen.

nyrkkeily
Mira Potkonen Bulgariassa.
Olympialaisiin tähätäävä Mira Potkonen sai Bulgariasta paljon arvokasta kisakokemusta.Getty Images

Euroopan mestari Mira Potkonen hävisi Bulgariassa käydyssä nyrkkeilyturnauksessa brasilialaiselle Beatriz Ferreiralle, joka on hallitseva maailmanmestari. Potkonen taipui selvästi tuomariäänin 0–5.

Maailman rankinglistan ykkösen ja kakkosen kohtaaminen oli odotetusti iskurikas, ja kumpikin vastasi aktiivisesti hyökkäyksiin. Brasilialainen oli ottelussa osuvampi ja voitti kaikki kolme erää pistein 10–9.

– Miralla oli hyviä hetkiä ottelussa, mutta hän ei saanut pidettyä omaa tekemistä läpi ottelun. Beatriz puolestaan oli erittäin selkeällä ja tarkalla päällä tänään, valmentaja Maarit Teuronen analysoi Nyrkkeilyliiton tiedotteessa.

Olympiakisoihin tähtäävä Potkonen aloitti vuoden 2021 vahvasti. Tammikuussa Yhdysvalloissa leireillyt Potkonen, 40, voitti helmikuussa kansainvälisen Bocskai Memorial -turnauksen Unkarissa ja iski nyt toiseksi Strandja Memorial -turnauksessa.

– Kahdeksan ottelua, joista seitsemän voittoa kahden ja puolen viikon sisällä. Kyllä tässä voi olla tyytyväinen. Saimme äärimmäisen tärkeitä eriä ja kisakokemusta alle ottaen huomioon, että vielä ei ole tiedossa muita turnauksia ennen kesäkuun olympiakarsintaa, Teuronen arvioi.

72. kansainväliseen Strandja Memorial -turnaukseen osallistui 220 nyrkkeilijää 32 maasta.

Lue myös:

Mira Potkonen iski unelmafinaaliin – kansainvälisen liiton rankingkärjet kohtaavat

Olympiakultaa Tokiosta tavoitteleva Mira Potkonen kärsii edelleen koronaoireista: "Paistoin pullaa, enkä haistanut sen tuoksua"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat