Suomalainen mäkihyppääjä kaatui rajusti MM-kisoissa – selvisi säikähdyksellä, vaikka aluksi tilanne näytti pahalta: “En saanut kunnolla happea”

Eetu Nousiaisesta ehti herätä huoli, kun tv-kuvissa ei näytetty heti hidastuskuvia.

Hiihdon MM 2021
Eetu Nousiainen
Katso Eetu Nousiaisen kaatuminen kuvaa klikkaamalla!

Eetu Nousiainen kaatui ikävännäköisesti Oberstdorfin MM-kisojen normaalimäen kilpailussa avauskierroksella.

Nousiaisen alastulo epäonnistui. Suomalaishyppääjän sukset osuivat toisiinsa ja Nousiainen kieri monttua alas. Huoli nousi, kun tv-lähetyksessä ei näytetty hetkeen uusintaa.

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n apulaiskilpailupäällikkö Borek Sedlak kommentoi tv-lähetyksessä tuomaristoradiossa, että Nousiainen on toivottavasti kunnossa.

Ylen asiantuntijan Jari Mantilan mukaan Nousiainen tuli alas liian paljon painopiste edessä.

– Hyppyä ei voi viedä noin pitkälle. Pitää ottaa hyppy alas aikaisemmin, kun ollaan noin matalalla lentoradalla. Hän yritti väkisin tuoda hyppyä pitkälle, Mantila selvitti.

Nousiainen näyttää kuitenkin selvinneen säikähdyksellä. Ranne oli tosin ottanut osumaa ja siihen oli ensiavuksi laitettu kipugeeliä. Rannetta lähdettiin kisapaikalta tarkistuttamaan lääkäriin.

– En tiedä, mitä tapahtui. Kävi niin nopeasti, että en ehtinyt paljoa reagoida, Nousiainen sanoi kaatumisesta Yle Urheilulle.

Nousiaisen hyppy kantoi 88 metriä, eikä siten suomalaishyppääjän mielestä olisi riittänyt toiselle kierrokselle.

Nousiaisen mukaan kaatumisesta tuli mustelmia. Alkuun tilanne tuntui pahemmalta.

– Ensiksi lähti ilmat pihalle. En saanut kunnolla happea. Sitten kun rauhoittui ja happi alkoi kulkea, ei ollut mitään ongelmaa, Nousiainen sanoi.

Lue lisää:

Katso herkät hetket: Bolshunov juhli ensimmäistä MM-kultaansa kuin gorilla ja tyttöystävä kyynelehti – Sami Jauhojärveltäkin kaunis puhe

Iivo Niskasen suoritus oli alavireinen, mutta Sami Jauhojärvi teki tärkeän huomion ykköstykin olemuksesta: "Ei kannata huolestua"

Yle seurasi MM-kisapäivää: Ilkka Herola sai kaulaansa MM-hopeamitalin palkintojenjakoseremoniassa

Iivo Niskanen piikitteli Ilkka Herolaa MM-hopeakisan ratkaisuhetkistä ja heitti kovan povauksen, katso Suomen joukkueen upea ele juhlasankarille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat