Piotr Zylalle ensimmäisen arvokisavoitto 34-vuotiaana uran seitsemänsissä MM-kisoissa – Kytösaho paras suomalainen

Puolalaiskonkari nappasi Obertsdorfin MM-kisojen normaalimäen mestaruuden 3,6 pisteen turvin.

mäkihyppy
Piotr Zyla
Piotr Zyla osallistui MM-kisoihin ensimmäistä kertaa vuonna 2007. Henkilökohtainen arvokisavoitto irtosi 14 vuotta myöhemmin.EPA

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Puolalaiskonkari Piotr Zyla on voittanut mäkihypyn normaalimäen maailmanmestaruuden Oberstdorfissa Saksassa. Avauskierroksella HS 106 -mäestä pisimmälle hypännyt Zyla, 34, kesti toisella kierroksella paineet ja venytti 102,5 metriä.

Arvokisavoitto on seitsemättä kertaa MM-kisoihin osallistuvalle Zylalle uran ensimmäinen henkilökohtainen. Lahden MM-kisoissa 2017 hän oli suurmäen kilpailussa pronssilla. Samoissa kisoissa hän oli mukana MM-kultaa voittaneessa Puolan joukkueessa.

Karl Geiger liiteli toisella kierroksella 102 metriä ja toi isäntämaa Saksalle kisojen ensimmäisen mitalin, hopeisen. Eroa kisan voittaneeseen Zylaan oli 3,6 pistettä.

Pronssia tuuletti riemukkaasti Slovenian Anze Lanisek, jolle arvokisamitali on uran ensimmäinen. Lanisek ponnisti toisella kierroksella 101 metriä.

Suomalaishyppääjät Antti Aalto ja Niko Kytösaho ylsivät toiselle kierrokselle, mutta eivät pystyneet parantamaan ja nousemaan 20 parhaan joukkoon.

Avauskierroksen jälkeen 26:ntena ollut Kytösaho hyppäsi toisella kierroksella 91 metriä ja piti 26. sijansa. Aalto puolestaan putosi 24. sijalta Kytösahon taakse 27:nneksi 88,5-metrisellä hypyllään.

Ensimmäisellä kierroksella olosuhteet olivat paremmat ja hypyt kautta linjan pidempiä kuin toisella kierroksella. Aalto aloitti kilpailun 100,5-metrisellä ja Kytösaho 98,5-metrisellä hypyllä.

Kilpailu alkoi suomalaisittain epäonnisesti, sillä avauskierroksen neljäntenä hypännyt Eetu Nousiainen kaatui 88-metrisen hyppynsä alastulon jälkeen. Nousiainen näyttää selvinneen kaatumisesta pelkillä mustelmilla ja kipeällä ranteella, jota lähdettiin tarkistuttamaan lääkäriin. Tilanne tuntui alkuun pahemmalta.

– Ensiksi lähti ilmat pihalle. En saanut kunnolla happea. Sitten kun rauhoittui ja happi alkoi kulkea, ei ollut mitään ongelmaa, Nousiainen kertoi.

Hän oli lopputuloksissa 49:s eli viimeistä edellinen.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Suomalainen mäkihyppääjä kaatui rajusti MM-kisoissa – selvisi säikähdyksellä, vaikka aluksi tilanne näytti pahalta: “En saanut kunnolla happea”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat