Harvinainen lipsahdus! Katso, miten seitsenkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier jämähti lumipenkkaan Rovaniemen MM-rallissa

Toyotan Sebastien Ogierin lipsahdus penkkaan päätti ranskalaisen nousujohteisen lauantaipäivän. Katso ulosajotilanne oheisesta videosta.

Rallin MM-sarja
Toyotan Sebastien Ogier Rovaniemen MM-rallissa 2021.

Tuoreimmat ralliuutiset, -videot ja -podcastit sekä tiedot tulevista lähetyksistä löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Siikakämän vauhdikas erikoiskoe osoittautui hankalaksi Toyotan Sebastien Ogierille. Seitsenkertainen maailmanmestari oli noussut lauantain aikana kuudennelle sijalle, mutta päivä päättyi lapiotöihin, kun Yaris jäi pimeässä ajetun pikataipaleen viimeisessä mutkassa jumiin.

Voit katsoa tilanteen oheisesta videosta. Toyotaa kaivettiin hangesta lähes 20 minuuttia, mutta lopulta harvoin tämänkaltaisiin lipsahduksiin sortuva Ogier, 37, sai autonsa maaliin saakka.

Monte Carlon kisan viime kuussa voittanut Ogier joutui lähtemään perjantaina auramiehen rooliin tielle ensimmäisenä, ja hän hävisi kisaa johtavalle Hyundain Ott Tänakille jo 50 sekuntia. Vaikka hän ajoi lauantaina parempia aikoja ja nousi kuudenneksi, ei ulosajo tuntunut edes juuri harmittavan "Gapin ruhtinasta".

– Se oli oikeastaan viimeinen kunnon mutka. Renkaat olivat loppu, tulin vähän liikaa sivuluisussa, osuimme penkkaan ja jäimme keulasta jumiin. 100 metriä maaliin, joten onhan se harmi, Ogier sanoi.

– Tämä viikonloppu on ollut jo pettymys, joten ei tämä nyt niin pahalta tunnu. Kun lähdin ensimmäisenä tielle, sen tiesi, mitä tästä tulee. Tämä on vain viikonloppu, joka pitää unohtaa nopeasti.

Sunnuntaina Ogierilla on vielä mahdollisuus napata MM-pisteitä, kun Aittajärvellä ajetaan kaksi viimeistä erikoiskoetta.

Pitkän lauantaipäivän tapahtumat Rovaniemen MM-rallista voi käydä katsomassa hetki hetkeltä täällä.

Lähetyksen päivän huippuhetkistä voi käydä katsomassa täällä.

TILANNE 8/10 EK:N JÄLKEEN:

1. Ott Tänak Hyundai 1.43.32,1

2. Kalle Rovanperä Toyota +24,1

3. Thierry Neuville Hyundai +25,9

4. Craig Breen Hyundai +53,4

5. Elfyn Evans Toyota +1.03,5

6. Oliver Solberg Hyundai +1.26,8

7. Takamoto Katsuta Toyota +1.34,4

8. Teemu Suninen M-Sport Ford +1.49,3

9. Gus Greensmith M-Sport Ford +3.01,8

10. Esapekka Lappi Volkswagen +4.48,8 (WRC2)

11. Andreas Mikkelsen Skoda +5.38,6 (WRC2)

12. Nikolai Grjazin Volkswagen +6.14,6 (WRC2)

13. Janne Tuohino Ford +6.17,4

14. Teemu Asunmaa Skoda +6.37,1 (WRC3)

15. Egon Kaur Volkswagen +6.49,6 (WRC3)

Lue myös:

Rallilegenda Rauno Aaltonen menetti ystävänsä – muistelee tilannetta Safari-rallista: "Viidakossa niitä määräyksiä ei tarvitse aina noudattaa"

Rallilegenda Hannu Mikkola on kuollut

Tänak matkalla historiallisen kisan voittoon, Neuville nousi ahdistelemaan Rovanperän kakkospaikkaa – Yle seurasi Rovaniemen MM-rallin pitkän päivän tapahtumat hetki hetkeltä

Tänak jyräämässä muilta karkuun, Rovanperä avauspäivän jälkeen kolmantena – Yle seurasi Rovaniemen historiallisen MM-rallin tapahtumia hetki hetkeltä

Rovaniemen MM-rallin avauspäivä oli Toyotan sijaan Hyundain näytöstä – Mikko Hirvonen ei usko voittopaineiden suistaneen Rovanperää penkkaan: "Noita vain sattuu välillä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat