Rannetulehduksesta kärsinyt Eero Hirvonen on mukana MM-joukkuekilpailussa – asiantuntija avaa miten pikainen paluu on mahdollista

Eero Hirvonen kertoo pystyneensä ihan hyvin hiihtämään parina päivänä.

Hiihdon MM 2021
Eero Hirvonen lähikuvassa.
Eero Hirvonen ei kisannut perjantaina henkilökohtaisessa kisassa Oberstdorfissa, mutta on nyt mukana sunnuntain joukkuekilpailussa.Tomi Hänninen

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Rannetulehduksesta kärsinyt Eero Hirvonen on mukana sunnuntaina, kun Suomi kisaa yhdistetyn joukkuekilpailussa Oberstdorfin MM-hiihdoissa. Hirvonen oli sivussa perjantain henkilökohtaisessa kilpailusta, mutta nyt on taas rivissä.

– Käsi on mennyt aika paljon parempaan suuntaan päivä päivältä. Olen ihan hyvin pystynyt käymään hiihtämässä parina päivänä ja tekemään tarvittavia juttuja ennen kisoja, Hirvonen kertoi Yle Urheilulle.

Lauantaina Hirvonen hyppäsi Oberstdorfin normaalimäestä 91,5 ja 96,5 metrin leiskautukset.

– Tänään oli huomattavan paljon enemmän ideaa hypyissä kuin aiemmissa harjoituksissa. Jäi hyvä fiilis, Hirvonen sanoi.

Eero Hirvonen oli luonnollisesti iloinen pitkäaikaisen joukkuekaverinsa Ikka Herolan menestyksestä. Herola nappasi perjantaina normaalimäen henkilökohtaisesta kilpailusta MM-hopeaa hurjan 10 kilometrin hiihtorypistyksen jälkeen.

– Eihän voi kuin ihailla. Huikeita juttuja! Paljon ollaan yhdessä touhuttu vuosien varrealla. Oli tunteikasta menoa itselläkin kisapaikalla, Hirvonen sanoi.

Sunnuntaina Suomen joukkue Herola, Hirvonen, Otto Niittykoski ja Perttu Reponen tavoittelee viidettä sijaa.

– Jos ollaan iskuetäisyydellä johonkin neljästä isosta maasta mäen jälkeen, se olisi kova juttu. Tiedämme kuitenkin, että Eero hoitaa homman kotiin. Loppu on selvää, Herola letkauttaa.

Itsekin aikanaan vastaavasta rannevaivasta kärsinyt Yle Urheilun hiihtoasiantuntija Kalle Lassila toteaa, että rannetulehdus aiheuttaa varmasti kipua hiihdettäessä.

– Vaatii aika paljon sisua lähtemään tekemään suoritusta, Lassila sanoo.

– On varmaan katsottu, että se ei aiheuta vaaraa tai suuremman vaurion mahdollisuutta. Yksittäisen suorituksen varmaan pystyy tekemään, kun adrenaliini tulee peliin. Mutta ranne voi olla entistä kipeämpi suorituksen jälkeen.

Yhdistetyn joukkuekilpailu alkaa mäkiosuudella klo 10.55 alkaen TV2:sa, Yle Areenassa ja Yle Puheella.

Lue lisää:

Ilkka Herola joutui MM-hopean jälkeen osalliseksi outoon kohuun – supermieheksi ylistetyn suomalaisen kisasta paljastui myös mielenkiintoinen yksityiskohta

Herolan MM-hopeasta seonneella päävalmentajalla oli vihdoin "palkkapäivä" – asiantuntijat avaavat hurjaa urakkaa tunteenpurkauksen takana

Iivo Niskanen piikitteli Ilkka Herolaa MM-hopeakisan ratkaisuhetkistä ja heitti kovan povauksen, katso Suomen joukkueen upea ele juhlasankarille

Kaksi vuotta sitten synkät ajatukset kalvoivat Ilkka Herolan mieltä – nuori urheilija kasvoi kovalla tavalla MM-mitalistiksi: "Kaikki on valmistanut häntä siihen"

Kommentti: Suomen uusin urheilusankari paini monille nuorille tuttujen ongelmien kanssa – Herolan MM-mitalin pitäisi herätellä päättäjiä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat