Legendaarinen Ferrari-tallipäällikkö piti yhteyttä Hannu Mikkolaan vielä tämän viimeisinä vuosina: "Hän on yksi ralliautoilun legendoista"

Vuoden 1983 rallin maailmanmestarin Hannu Mikkolan elämää on muisteltu Rovaniemen rallin yhteydessä. Jean Todtin mukaan kilpailu oli Mikkolalle hyvin tärkeä.

ralliautoilu
Hannu Mikkola ja Jean Todt
Rallikuski Hannu Mikkola (vas.) ja kartanlukija Jean Todt kuvattuna tammikuussa 1975 Monte Carlon rallissa, jossa he sijoittuivat toiseksi.Lehtikuva / AFP

Rallin suomalaislegenda Hannu Mikkolan poismeno veti Kansainvälisen autoliitto FIA:n nykyisen puheenjohtajan Jean Todtin mielen matalaksi. Menestynyt ranskalainen autourheiluvaikuttaja oli Mikkolan, 78, pitkäaikainen ystävä ja myös entinen kartanlukija.

Vuoden 1983 rallin maailmanmestari Mikkola menehtyi syöpään perjantaina.

– Olen kiitollinen siitä, että sain kunnian ajaa rallia eri talleissa Hannu Mikkolan kanssa. Hän oli todella taitava kuljettaja. On surullista, että hänellä oli hirveä sairaus, Todt muistelee Yle Urheilulle Rovaniemellä.

Todt, 75, toimi Mikkolan kartturina jo vuoden 1975 Rovaniemen rallissa. Todt löytää surun keskellä lohtua siitä, että Mikkolan elämä ja ura ovat vahvasti esillä Rovaniemen MM-ralliviikonlopun ajan

– 46 vuotta sitten kilpailimme täällä yhdessä Fiatilla. Muistan, että vietimme paljon aikaa lumipenkalla, se oli tyypillistä tunturirallille. Tämä on surullinen päivä autourheilulle, mutta ehkä on kohtalo, että uutinen tuli nyt, koska hän rakasti niin paljon rallia, Suomea ja tunturirallia, Todt kertoo.

Todt on kartturiuransa jälkeen toiminut rallissa Peugeotin ja formula ykkösissä Ferrarin tallipäällikkönä. Yhteydenpito Mikkolan kanssa säilyi tämän viimeisiin elinvuosiin asti sairaudesta huolimatta.

– Kävin muutama vuosi sitten Helsingissä sairaalassa hänen luonaan. Tällä kertaa sairaus oli niin vakava, ettei hän selvinnyt. Hän on yksi autourheilun sankareista ja legendoista, Todt ylistää.

Lue myös:

Rallilegenda Rauno Aaltonen menetti ystävänsä – muistelee tilannetta Safari-rallista: "Viidakossa niitä määräyksiä ei tarvitse aina noudattaa"

Rallilegenda Hannu Mikkola on kuollut

Harvinainen lipsahdus! Katso, miten seitsenkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier jämähti lumipenkkaan Rovaniemen MM-rallissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat