Suora

  • AUT - FIN

Päävalmentaja Petter Kukkonen: Yhdistetyn MM-kisalatu räikeästi alimittainen – "FIS ei tietenkään pidä asiaa ongelmana"

Suomalaisurheilijoiden GPS:n mukaan yhdistetyn MM-hiihtokisa oli perjantaina yli kilometrin verran liian lyhyt. FIS:n mukaan reitti on mitattu täysin oikein.

Hiihdon MM 2021
Petter Kukkonen
Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen.AOP

Yhdistetyn hiihdossa Oberstdorfin MM-rata on oikaistu viime vuodesta alimittaiseksi. Suomalaisurheilijoiden mukaan GPS juorusi esimerkiksi kympin kilpailun todelliseksi pituudeksi noin 8,8 kilometriä.

Päävalmentaja Petter Kukkonen on keskustellut asiasta Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n virkailijoiden kanssa saamatta kuitenkaan vastakaikua.

– Reitti oli henkilökohtaisessa kilpailussa mielestämme liian lyhyt, mutta FIS ei tietenkään pidä asiaa ongelmana, Kukkonen sanoi joukkuekilpailun ennakkotilaisuudessa lauantaina.

Kukkonen viittasi sanalla "tietenkään" viime syksyn kahakkaan, kun hän arvosteli yhdistetyn pukumittausta suurpiirteiseksi ja vilppiin kannustavaksi. Epäkohta on ilmeinen, mutta Kukkonen palkittiin korjausesityksestä varoituksella.

Nyt Kukkonen haastaa liittoa reitinmittauksesta, mutta ainakin aluksi yhtä laihoin tuloksin.

– FIS:n mukaan reitti on mitattu ja täysin oikein, Kukkonen jatkoi.

Kukkosella on Suomen maajoukkueessa yhdistetyn kaksi vauhdikkainta hiihtäjää Ilkka Herola ja Eero Hirvonen. Suomalaiset tykkäisivät raskaista hiihto-osuuksista, mieluummin pidemmistä kuin lyhemmistä.

– Lyhyt rata ei meitä auta, Kukkonen naulasi joukkuekilpailun 4x5 kilometrin hiihdon kutistumisen 17,5 kilometrin yhteismittaan.

Yle Urheilu kertoi aiemmin lauantaina, että perjantainen Herolan MM-hopeahiihto Oberstdorfissa oli nopein yhdistetyn 10 kilometrin hiihtokisa maailmancupissa tai MM-kisoissa yli kahteen vuoteen. Viimeksi lujempaa oli hiihdetty Ranskassa tammikuussa 2019.

Lue lisää:

Ilkka Herola joutui MM-hopean jälkeen osalliseksi outoon kohuun – supermieheksi ylistetyn suomalaisen kisasta paljastui myös mielenkiintoinen yksityiskohta

Rannetulehduksesta kärsinyt Eero Hirvonen on mukana MM-joukkuekilpailussa – asiantuntija avaa miten pikainen paluu on mahdollista

Herolan MM-hopeasta seonneella päävalmentajalla oli vihdoin "palkkapäivä" – asiantuntijat avaavat hurjaa urakkaa tunteenpurkauksen takana

Kaksi vuotta sitten synkät ajatukset kalvoivat Ilkka Herolan mieltä – nuori urheilija kasvoi kovalla tavalla MM-mitalistiksi: "Kaikki on valmistanut häntä siihen"

MM-hopea sai Suomen päävalmentajan villiksi – hämmästeli, miten Ilkka Herola teki mahdottomasta mahdollista: “Uskomaton urheilija”

Tällaisissa tunnelmissa Ilkka Herolan perhe jännitti MM-hopeakisaa Kuopiossa: "Äiti on monesti kakun leiponut"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat