Suora

  • E-jalkapallon Suomen cup
  • Urheiluruutu

Mikko Hirvonen odottaa Kalle Rovanperältä hyvää taistelua kakkossijasta – voitto on jo livennyt: "Ajamalla sitä ei saa kiinni"

Asiantuntija Mikko Hirvonen on yllättynyt Hyundain todella vahvasta panoksesta. Ott Tänakin vauhtiin ei muilla ole ollut mitään asiaa.

ralliautoilu
Kalle Rovanperä Toyotallaan Rovaniemen MM-rallissa 2021.
Tomi Hänninen

Rovaniemen MM-rallin päätöspäivään lähdetään sunnuntaina suomalaisittain jännittävistä tunnelmista. Kahdella viimeisellä erikoiskokeella katseet kiinnittyvät toisena ajavaan Kalle Rovanperään, joka on tiukassa paikassa ennen päätöspäivää.

Lauantain ehdoton onnistuja oli Hyundain Thierry Neuville. Belgialaisen rengasvalinta lauantain viimeiselle erikoiskokeelle onnistui täydellisesti ja Neuville ajoi hurjat 12,3 sekunnin pohjat. Huippuvedon ansiosta hän hengittää Rovanperän niskaan nyt vain 1,8 sekunnin päässä.

Yle Urheilun asiantuntija Mikko Hirvonen uskoo, että toisesta sijasta käydään vielä hieno taistelu.

– Neuville suoriutui tosi hyvin, vaikka on ollut kaikenlaista pientä kommunikointiongelmaa kartanlukijan kanssa. Heidän rengasstrategiansa onnistui mainiosti. Tosi kova aika viimeiselle pätkälle ja nyt ero vain kaksi sekuntia, Hirvonen totesi.

Hyundain Ott Tänakilla on puolestaan turvallinen 24 sekunnin johto, jota Hirvosen mukaan ajamalla tuskin kukaan saa kiinni.

– Jos Ottille tulee ongelmia tai ajovirhe, hänet voidaan saada kiinni. Ajamalla ei Kalle ikävä kyllä sitä eroa kiinni enää saa. Ott pystyy jopa vähän varman päälle ajamaan, säästämään renkaita Power Stagelle ja metsästämään pisteitä siellä, Hirvonen arvioi.

Ott Tänak
Hyundain Ott Tänak johtaa Rovaniemen rallia ylivoimaisesti 24 sekunnin erolla Kalle Rovanperään.Tomi Hänninen

Hyundain kuljettajat ovat jo ennen päätöspäivää sijoilla 1, 3, 4 ja 6, Toyota-kuskit sijoilla 2, 5 ja 7. Seitsenkertaisen maailmanmestarin, Toyotan Sebastien Ogierin kilpailu meni pipariksi hänen ajettuaan ulos ja jäätyään lumihankeen jumiin kahdeksannen erikoiskokeen viimeisessä mutkassa. Eroa kärkeen kertyi parikymmentä minuuttia.

Hyundain vahva kokonaispanos on yllättänyt Hirvosen, joka oli monen muun tavoin odottanut Toyotan hallintaa tallin "kotinurkilla" Suomessa.

– Toyotan valmistautuminen vaikutti todella vahvalta, mutta ei ole niin helppoa sitten kuitenkaan ollut. Kuskit ovat valitelleet, että ei ole viimeisen päälle tatsi autoon, ja että on aliohjaamista ja renkaat kuluvat, mikä on tietysti kaikilla ollut ongelma.

– Vaikuttaa siltä, että Hyundai on tehnyt kotiläksynsä todella hyvin. Ottin vauhtiin ei ole kenelläkään ollut mitään asiaa.

Hirvonen nostaa vielä WRC2-luokkaa johtavan Esa-Pekka Lapin yhdeksi sunnuntain kiinnostavimmista nimistä. Volkswagen-kuski on näyttänyt norjalaiselle Andreas Mikkelsenille kaapin paikan Rovaniemen teillä.

Lappi johtaa WRC2-luokkaa 50 sekunnin erolla Mikkelseniin.

– Lappi on onnistunut näyttämään, että hän ansaitsisi edelleen paikan kuninkuusluokassa. Hänen ei tarvitse kuin pari pätkää hoitaa tuosta pois, eikä ole kiire enää. Toivottavasti kaikki menee puhtaasti ja hän saa otettua voiton kotiin, Hirvonen sanoi.

Kaksi viimeistä erikoiskoetta ajetaan Aittajärvellä. Päivän ensimmäinen erikoiskoe alkaa kello 10.08. Päivän molempia pätkiä voi seurata Yle TV2:ssa ja Areenassa suorina lähetyksinä.

Sunnuntain ohjelma:

10.00–11.08 EK 9 Aittajärvi 1 (22,47 km), TV2

11.08–12.18 Kokoomatauko

13.00–14.30 EK 10 Aittajärvi 2, Power Stage (22,47 km), TV1

Kilpailun huippuhetket, TV2: 17.10–17.40

Ralliradio, Yle Areena: 09.10–14.30

TILANNE 8/10 EK:N JÄLKEEN:

1. Ott Tänak Hyundai 1.43.32,1

2. Kalle Rovanperä Toyota +24,1

3. Thierry Neuville Hyundai +25,9

4. Craig Breen Hyundai +53,4

5. Elfyn Evans Toyota +1.03,5

6. Oliver Solberg Hyundai +1.26,8

7. Takamoto Katsuta Toyota +1.34,4

8. Teemu Suninen M-Sport Ford +1.49,3

9. Gus Greensmith M-Sport Ford +3.01,8

10. Esapekka Lappi Volkswagen +4.48,8 (WRC2)

11. Andreas Mikkelsen Skoda +5.38,6 (WRC2)

12. Nikolai Grjazin Volkswagen +6.14,6 (WRC2)

13. Janne Tuohino Ford +6.17,4

14. Teemu Asunmaa Skoda +6.37,1 (WRC3)

15. Egon Kaur Volkswagen +6.49,6 (WRC3)

Lue myös:

Harvinainen lipsahdus! Katso, miten seitsenkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier jämähti lumipenkkaan Rovaniemen MM-rallissa

Tänak matkalla historiallisen kisan voittoon, Neuville nousi ahdistelemaan Rovanperän kakkospaikkaa – Yle seurasi Rovaniemen MM-rallin pitkän päivän tapahtumat hetki hetkeltä

Rallilegenda Hannu Mikkola on kuollut

Rovaniemen MM-rallin avauspäivä oli Toyotan sijaan Hyundain näytöstä – Mikko Hirvonen ei usko voittopaineiden suistaneen Rovanperää penkkaan: "Noita vain sattuu välillä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat