Suora

  • FIFA 21: Nordic Invitational
  • Heikki Nivan on valittava: Snookerammattilainen tai voimisteluvalmentaja
  • Urheiluruutu

Aleksandr Bolshunov on MM-kisojen jälkeen FIS:n tarkkailussa vielä neljässä seuraavassa kilpailutapahtumassa

Aleksandr Bolshunov on FIS:n tarkkailussa pidempään kuin Yle Urheilu uutisoi torstaina norjalaisen Nettavisenin jutun pohjalta.

Hiihdon MM 2021
Aleksandr Bolshunov yritti huitaista Joni Mäkeä sauvalla.
Aleksandr Bolshunov suuttui Lahdessa Joni Mäelle.Tomi Hänninen

Venäläinen hiihtotähti Aleksandr Bolshunov on kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n tarkkailussa vielä MM-kisojen jälkeen neljässä seuraavassa FIS:n kilpailutapahtumassa. FIS kertoi asiasta perjantaina. Bolshunov on siis FIS:n tarkkailussa pidempään kuin esimerkiksi Yle Urheilu uutisoi norjalaismedia Nettavisenin jutun pohjalta torstaina.

Bolshunovin tarkkailu johtuu Lahden maailmancupin viestin tapahtumista, jolloin Bolshunov käyttäytyi epäurheilijamaisesti Suomen Joni Mäkeä kohtaan. Bolshunov huitoi Mäkeä ensin sauvallaan ja sen jälkeen hiihti Mäen päälle maalialueella kaataen suomalaisen.

Joni Mäki Aleksandr Bolshunov
Katso dramaattisen miesten viestin lopputapahtumat kuvaa klikkaamalla!

FIS:n päätöksen mukaan Bolshunov saa kahteen kilpailutapahtumaan kilpailukiellon, jos hän MM-kisoissa tai neljässä seuraavassa kilpailutapahtumassa käyttäytyy epäurheilijamaisesti. Jos Bolshunov ei käyttäydy epäurheilijamaisesti näissä viidessä kilpailutapahtumassa, venäläishiihtäjälle ei tule lisäsanktioita.

FIS:n määritelmän mukaisesti yksi kilpailutapahtuma tarkoittaa kaikkia maailmancupin kilpailuja tai MM-kisoja, jotka järjestetään samassa paikassa. Esimerkiksi Oberstdorfin MM-kilpailut muodostavat kokonaisuudessaan yhden FIS:n kilpailutapahtuman.

Viime vuosina hiihdon kärkinimeksi noussut Bolshunov voitti ensimmäisen arvokisakultansa lauantaina Oberstdorfissa, kun venäläinen oli yhdistelmäkisan ykkönen.

Lue lisää:

Norjalaislehti: Aleksandr Bolshunov sai Salpausselän törkytempustaan sakot ja on erityistarkkailussa viidessä kilpailutapahtumassa

Aleksandr Bolshunovin romanttinen ele teki suomalaishiihtäjiin vaikutuksen talvipakkasissa 2019 – Venäjän ykköstähti luottaa elämässään vain harvoihin ja valittuihin

Katso herkät hetket: Bolshunov juhli ensimmäistä MM-kultaansa kuin gorilla ja tyttöystävä kyynelehti – Sami Jauhojärveltäkin kaunis puhe

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat