Joni Mäki taisteli Suomen parisprinttifinaaliin, vaikka Norjan supertähti kaatoi suomalaisen kärkitaistelussa – "Aika tekemätön paikka oli"

Suomen kaksikko Ristomatti Hakola – Joni Mäki joutui aikavertailuun Oberstdorfin MM-kisojen parisprinttikarsinnassa.

Hiihdon MM 2021
Joni Mäki

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Joni Mäen kaatuminen parisprintin karsinnassa pani Suomen joukkueen ahtaalle. Mäki kompastui viimeisessä mäessä kärkipaikalta. Mäen mukaan kompurointi ei kuitenkaan ollut hänen vikansa.

– Joku hiihti minun sauvalleni ja sauva kimposi suksien väliin, sitten oltiin kontillaan. Aika tekemätön paikka oli siinä, Mäki manasi Yle Urheilulle.

Hidastuskuvista näkee, että Mäen takana hiihtävän Norjan Johannes Hösflot Kläbon suksi tosiaan osuu Mäen sauvaan.

Joni Mäen ja Kläbon osuma kuvakaappauksena
Katso, kuinka Johannes Kläbon osuma Mäkeen aiheutti suomalaisen kaatumisen!

Mäki ei kaatumisestaan hätääntynyt, vaan nousi nopeasti ylös. Hän ylitti maaliviivan kuudentena ja Suomen joukkue joutui jännittämään toisen ryhmän tuloksia. Suomi selvisi kuitenkin säikähdyksellä, sillä joukkue pääsi jatkoon aikavertailun jälkeen.

– Ajattelin, että nousen mahdollisimman nopeasti vain ylös ja koetan ottaa vielä muutaman sijan, että päästään aikavertailuun, Mäki sanoi.

– Kyllähän se (kaatuminen) pikkuhapon heitti, mutta sen verran helpolla pääsin ensimmäisellä ja toisella osuudella, että oli aika hyvin reservissä varaa.

Ylemmmästä videosta näet, kuinka Mäki taisteli kuudenneksi ja lopulta finaaliin kaatumisesta huolimatta.

Päivitys kello 13.40: Lisätty tieto Suomen jatkoon pääsystä.

Lue myös:

Sami Jauhojärvi rauhoittelee: Norjan supertähti Kläbo ei rikkonut sääntöjä, kun kaatoi Joni Mäen – “Tuo oli puhdas vahinko”

Tämä video näyttää, miten Norjan supertähti oli kaadollaan tuhota Suomen parisprinttikisan – asiantuntija turhautuneena: "Ärsyttävä tilanne"

Pärmäkoski ja Joensuu parisprintin finaaliin – miehissä draamaa, mutta finaalipaikka lohkesi aikavertailun kautta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat