Suomelle paras sijoitus MM-sekamäen historiassa

Suurmaat vahvoja kultaa napanneen Saksan johdolla.

Hiihdon MM 2021
niko Kytösaho
Niko Kyösaho liiteli sekamäessä 90 metriin.Lehtikuva/Emmi Korhonen

Suomi jäi ulos mäkihypyn MM-sekajoukkuekilpailun toiselta kierrokselta, mutta saavutti kuitenkin historian parhaan sijoituksensa kyseisessä lajimuodossa sunnuntaina Saksan Oberstdorfissa.

Suomen nelikko Jenny Rautionaho, Eetu Nousiainen, Julia Kykkänen ja Niko Kytösaho sijoittui yhdeksänneksi HS106-normaalimäessä käydyssä kisassa. Kahdeksalle parhaalle maalle heltisi toisen kierroksen paikka.

Suomi on sijoittunut sekajoukkuekisassa aiemmin kaksi kertaa yhdenneksitoista ja kerran kymmenenneksi. Val di Fiemmessä vuonna 2013 Suomi ei ollut vielä mukana.

Rautionaho hyppäsi 79,5, Nousiainen 76,5, Kykkänen 90,5 ja Kytösaho 90 metriä. Suomi hävisi kahdeksannen sijan Tshekille 12,5 pisteellä.

– Ihan ok maku jäi. Sain treeneistä parannettua hyppyä kisaan. Tavoitteena on, että pystyn vetämään paljon paremmin ensi viikolla isossa mäessä, Kytösaho kertoi.

Suomen joukkueessa piti alun perin toisena mieshyppääjänä olla Antti Aalto, mutta hänet korvasi Nousiainen. Mistään pikahälytyksestä ei kuitenkaan ollut kysymys.

– Aamulla sain jo tietää, joten ei hirveä kiire ollut. Lähdin pysymään tällä kertaa pystyssä, Nousiainen sanoi ja viittasi lauantaiseen kaatumiseensa henkilökohtaisessa kisassa.

Kykkänen on ollut tuttu näky Suomen joukkueessa myös edellisissä MM-sekajoukkuekisoissa.

– Kiva on päästä tässä lajimuodossa kisaamaan. Hyppyyni voi ja pitää olla tyytyväinen, Kykkänen kommentoi.

Saksalle jo neljäs peräkkäinen mestaruus

Suurmaat hallitsivat kisaa vahvasti, sillä MM-kultaan liiteli Saksa jo neljättä kertaa peräkkäin. Tämänkertainen mestaruus tuli joukkueella Katharina Althaus, Markus Eisenbichler, Anna Rupprecht ja Karl Geiger. Saksan piste-ero toiseksi tulleeseen Norjaan oli 5,2 pistettä. Pronssia otti Itävalta, joka jäi Saksasta 14,3 pistettä. Kärjen järjestys oli sama jo avauskierroksella.

Samat maat olivat mitaleilla myös kaksi vuotta sitten Seefeldin MM-kisoissa, mutta tuolloin Itävalta oli Norjan edellä hopealla.

Lue myös:

Iivo Niskanen parturina MM-hopeajuhlissa – Pärmäkoski paljasti kovan ukaasin: “Ei taida olla palkintojenjakoon asiaa, jos ei ole kalju”

Ristomatti Hakolan isä sai pojaltaan vielä kisapäivän aamuna epätoivoisen tekstiviestin – nyt perheen kotipihalla on autojono onnittelijoilta

Sami Jauhojärvi ihasteli Suomen pelisilmää MM-hopeahiihdossa – piti Hakolan selkävammaa hämäyksenä ja lähetti erityskehut Mäelle

Suomen yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen ihmettelee taas FIS:n toimintaa – ja saa nyt tukea muiltakin: “En voi ymmärtää ollenkaan”

Kommentti: Padot murtuvat nyt yksi toisensa jälkeen – Suomen Oberstdorfissa kilpaileva MM-joukkue on hurmostilassa

Suomi piti viidennen sijansa miesten yhdistetyn viestissä, Riiber toi Norjan MM-kultaan: "Ei siinä taikatemppuja ehtinyt tehdä"

MM-hopea sai rauhallisuuden perikuvana tunnetun päävalmentajankin tunteet purkautumaan – "Tuli hypittyä ja karjuttua"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat