Suora

  • Urheiluruutu
  • Heikki Nivan on valittava: Snookerammattilainen tai voimisteluvalmentaja
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu AUT - FIN
  • AUT - FIN

Tokioon tähtäävä uimari Mimosa Jallow turhautuneena – arvostelee lajiliiton päätöksiä ja toimintatapoja: "Ovat vain lähettäneet sähköposteja"

Mimosa Jallow ihmettelee, miksi kotimaassa järjestetään niin vähän kilpailuja. Huippu-uinnin valmennuspäällikkö Tommi Pulkkinen ei täysin niele Jallow'n kritiikkiä.

uinti
Mimosa Jallow
Mimosa Jallow kaipaa uintiin enemmän kovia kotimaisia kilpailuja. AOP

Tokion olympialaisiin tähtäävä uimari Mimosa Jallow on turhautunut siitä, että erityisesti kotimaassa kisatoiminta on ollut melko lailla jäissä jo vuoden ajan. Vuosi sitten keväällä päälle iskenyt koronatilanne on tyhjentänyt lähes tyystin kotimaisen kisakalenterin.

– Vielä viime vuonna ymmärsin peruutukset, kun koronatilanne iski päälle. Mutta nyt alkaa näyttää siltä, että monessa muussa lajissa kilpailuja voidaan järjestää suhteellisen normaalisti. Uinnissa kilpailuja perutaan edelleen ja epävarmuus on yhä suuri, Jallow totesi.

Esimerkiksi yleisurheilussa kotimaisia hallikisoja on käyty talvella viikottain ympäri Suomea. Uinnissa kisat ovat olleet harvassa.

Jallow on huolestunut siitä, että vielä tulevatkin kilpailut pyyhkiytyvät viime metreillä kalenterista.

– Maaliskuun lopulla olisi tarkoitus kilpailla olympialaisten näyttökilpailuissa Jyväskylässä, huhtikuussa Tukholmassa ja Helsinki Meet -kisoissa sekä toukokuussa EM-kisoissa, Jallow ennakoi.

Jallow on pettynyt siihen, ettei uimareita ole kuunneltu riittävästi päätöksiä tehtäessä.

– Uimaliitosta ovat vain lähettäneet sähköposteja. Kommunikaatiota pitäisi olla paljon enemmän, Jallow harmitteli.

Kotimaassa kilpailtiin viimeksi joulukuussa Kuopiossa.

– Olin kiitollinen, että Uimaliitto järjesti tämän tapahtuman. Mutta siihenkin liittyi haasteita, kun olin yksin altaassa 100 metrin selkäuinnissa. Tarkoituksena oli kuitenkin tavoitella olympiarajoja, Jallow kertoi.

Mimosa Jallow harjoittelee perhosuintia
Mimosa Jallow on hakenut kisastartteja ulkomailta, kun kotimaassa kilpailut ovat olleet kortilla. Jarkko Riikonen / Yle

Kun tilanne on mikä on, Jallow on hakenut vaihtoehtoisia kilpailuja ulkomailta.

– Kävin viimeksi viikonloppuna kilpailemassa Latviassa. Mutta jos lähtee ulkomaille, niin sitten tulee koronakaranteenit ja vastaavat siihen päälle. Kyllä kilpailuja pitäisi saada tänne Suomeenkin, Jallow painotti.

Tilanne on todella haastava, kun arvokisat lähestyvät ja kisarajoja pitäisi saada rikottua.

– Uinnissa on kovat tulosrajat niin EM-kisoihin kuin olympiakisoihinkin. Ei riitä, jos tulee vain yksi tai kisastarttia ennen omaa pääkilpailua. Normaalisti meillä olisi kilpailuja lähes jokaisessa viikonvaihteessa, Jallow huomautti.

Valmennuspäällikkö vastaa: "Uinnissa asiat hoidettu hyvin"

Huippu-uinnin valmennuspäällikkö Tommi Pulkkinen ei täysin niele Jallow'n kritiikkiä.

– Kaikkia kotimaisia kilpailuja ei ole missään nimessä peruttu. Meillä oli viime vuonna neljä olympialaisten näyttökilpailua ja toiset neljä tapahtumaa tänä vuonna, Pulkkinen kertoi.

Pulkkinen ei oikein näe, että mitään olisi voitu tehtyä toisin.

– Olemme pystyneet järjestämään aika hyvin näyttökilpailuja, kun koronarajoitukset ovat kuitenkin pitäneet uimahalleja kiinni joulukuusta lähtien, Pulkkinen totesi.

– Uinnissa asiat on hoidettu mielestäni hyvin, vastaavasti joissakin muissa lajeissa tällaisia kilpailuja ei ole ollut juuri lainkaan. Tarkoitan esimerkiksi joitakin kamppailulajeja, Pulkkinen sanoi.

Jallow'n mukaan uimareita ei ole kuultu Uimaliiton päätöksenteossa. Vuodenvaihteessa valmennuspäällikkönä aloittanut Pulkkinen kertoo käyneensä Jyväskylässä, Tampereella ja Vuokatissa tapaamassa uimareita.

– Ymmärrän, että uimarit turhautuvat, kun heillä on ollut vaikeuksia päästä harjoittelemaan. Tokion olympialaiset lähestyvät ja paineet nousevat, kun on vielä epävarmuutta Tokion kisojen järjestämisestäkin, Pulkkinen sanoi.

Lue myös:

Ruotsin olympiatoivo liukastui ja mursi kyynärpäänsä – uintitähti Sjöström joutuu leikkaukseen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat