Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • eEuro 2021 -karsinnat
  • Urheiluruutu

Kaksi vuotta sitten Riitta-Liisa Roponen itki pettymyksen kyyneleitä, nyt hän itki ilosta – "Hiihdin ihan älyttömän hyvin!"

Riitta-Liisa Roponen jutteli sunnuntaina Helene Marie Fossesholmin kanssa harjoituksissa. Norjan hiihtolupaus oli alle yksivuotias, kun Roponen starttasi ensimmäistä kertaa olympialaisissa.

Hiihdon MM 2021
Riitta-Liisa Roponen herkistyi MM-hiihdoissa – iloitsi johtajan tuolilla
Riitta-Liisa Roponen herkistyi MM-hiihdoissa – iloitsi johtajan tuolilla

Riitta-Liisa Roponen säihkyi auringon kanssa kilpaa Oberstdorfin stadionilla. 42-vuotias Roponen oli paras suomalaisnainen 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa ja oli kisan 10:s.

– Aivan huikea fiilis. Olen niin onnellinen! Seefeldissä itkin pettymystä, mutta nyt itken ilosta, Roponen kertoi tunteikkaana Yle Urheilulle.

Roponen oli kaksi vuotta sitten Seefeldissä päämatkallaan 30 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa 22:s ja mietti tuolloin, että se olisi ollut hänen viimeinen arvokisastarttinsa. Nyt hän osallistui Oberstdorfissa jo uransa yhdeksänsiin MM-kisoihinsa ja onnistui tekemään Oberstdorfissa kauden parhaan hiihtonsa.

– Hiihdin ihan älyttömän hyvin! Sain eilen valtavasti tsemppiviestejä ja tiesin, että minusta ollaan ylpeitä jo siksi, että olen täällä ja pystyin hiihtämään tämän vuoden maksimisuorituksen näissä kisoissa, Roponen sanoi ja antoi suuren kiitoksen myös Suomen huoltotiimille suorituksestaan.

– Suksikalusto pelasi ihan valtavan hyvin. Miehet tekivät eilen ihan hurjan homman testaamalla 16 paria. Katrille (Lylynperä) ja Jasmille (Joensuu) kiitokset suksien lainaamisesta!

Roponen sai istua pitkän aikaa myös johtajan tuolilla, kun numerolla 19 startannut suomalainen meni johtoon maaliviivan ylitettyään.

– Kun kuulin, että sellainen täällä on, niin minun piti äkkiä juosta sinne. Tiesin, että Ragnhild (Haga) tulee kovaa takaa, joten juoksin sinne nopskaa, että ehdin vähäksi aikaa siellä istumaan, Roponen naurahti.

Roponen oli fiilistellyt starttiaan jo sunnuntai-iltana. Hän oli katsonut videolta edellisiä, vuoden 2005 Oberstdorfin MM-kisoja, jolloin hän voitti Pirjo Mannisen (nyk. Muranen)kanssa parisprintin hopeaa. Tuolloin stadionilla oli 25 000 ihmistä hurraamassa, nyt kisat käydään ilman yleisöä.

Roponen on erittäin ylpeä siitä, että hän pystyy yhä hiihtämään arvokisoissa huipputasolla. Hän tietää, ettei hänen nimeään sanota ilman, että sinne lisätään 42 perään. Hän on kuitenkin monelle hiihtäjälle esikuva, myös Oberstdorfin MM-kisoissa.

– Juttelin eilen Helene Marie Fossesholmin kanssa ladulla ja sanoin, että olit kuulemma alle vuoden ikäinen, kun hiihdin ensimmäisen olympiastarttini, Roponen kertoi.

– Siinä käytiin hänen kanssaan läpi tätä minun uraani. On siihen muutama startti mahtunut.

19-vuotias norjalaislupaus sijoittui kisassa kahdeksanneksi.

Lue myös:

Riitta-Liisa Roponen jäi vain 37 sekuntia MM-pronssista – Kalle Lassila avaa, miksi 42-vuotias konkari yllätti: “Hattua pois päästä"

Liikuttunut Riitta-Liisa Roponen upeasti kymmenes vapaan kympillä – Therese Johaug mykistävän ylivoimainen

Riitta-Liisa Roponen, 42, hämmentää jälleen pakkaa mielimatkallaan – suomalaisen poikkeuksellisen mittava MM-kisaura hakee vertaistaan

Ketkä ottavat Suomelle MM-mitalit? Ole valmentaja ja valitse viestijoukkueet

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat