Hyppää sisältöön

Seagulls sinetöi Korisliigan runkosarjan voiton

Seagulls löi Vilppaan vieraskentällä 85–78.

Shawn Huff siivitti Seagullsin voittoon Vilppaasta. Arkistokuva lokakuulta. Kuva: AOP / Matti Raivio

Helsinki Seagulls kaatoi vierasparketilla Salon Vilppaan 85–78 ja varmisti samalla miesten Korisliigan runkosarjan voiton.

Parhaana pistenikkarina kunnostautui maajoukkuekonkari Shawn Huff, joka heitti 22 pistettä ja poimi yhdeksän levypalloa. Vilppaan paras pistemies oli 16 pistettä ja yhdeksän levypalloa kerännyt Jeremiah Wood.

Ottelu eteni tasaisesti, sillä puoliajalla tilanne oli tasan 40–40. Vilppaan 8-0-loppukiri nosti sen viimeisellä minuutilla vielä pisteen päähän.

Erikoisen ottelusta teki se, että Seagulls ja Vilpas kohtasivat toisensa vasta ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Toinen kohtaaminen on luvassa viikon kuluttua runkosarjan päätöskierroksella.

Seagulls on hävinnyt runkosarjassa vain yhden ottelun.

– Kaksi hyvää joukkuetta otti mittaa toisistaan. Tempo oli korkealla erityisesti ensimmäisellä puoliskolla. Runkosarjavoitosta huolimatta tässä vaiheessa olisi vaarallista lähteä rallattelemaan, koska tärkeimmät pelit ovat vasta tulossa, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso sanoi Ruudun tv-haastattelussa.

Vilpas on sarjassa neljäntenä. Kaikki joukkueet saavat 20 pelattua ottelua täyteen keskiviikkona, kun sarjakakkonen Kauhajoki kohtaa kolmantena olevan Pyrinnön. Viimeistä pudotuspelipaikkaa tavoitteleva Kataja pelaa puolestaan sarjajumbo Korihaita vastaan.

Lue myös:

.
.