Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • eEuro 2021 -karsinnat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Snookerin suurpelaaja Stephen Hendryn 3327 vuorokauden kisatauko päättyi – toisella freimillä helppo satanen, silti tyly tappio

Seitsemän kertaa snookerin maailmanmestaruuden voittanut Stephen Hendry koki numeroiden valossa tylyn tappion paluuottelussaan.

biljardi
Stephen Hendry
Stephen HendryGetty Images

Snookerin superähti Stephen Hendry palasi lajin ammattilaisturnauksiin yhdeksän vuoden tauon jälkeen, kun hän kohtasi maailmanlistalla 35:ntenä olevan Matthew Seltin tiistai-iltana Gibraltar Openin maailmankiertueella.

Hendry, 52, täräytti heti toisella freimillä komean "satasen". Edellinen sadan pisteen lyöntisarja kilpailutasolla oli tullut toukokuussa vuonna 2012. Lähes yhdeksän vuoden tauon jälkeen syntynyt "satanen" oli Hendryn uralla 776:s.

Sekään ei Hendrya lopulta paljon auttanut, sillä treeni- ja golfkaveri Matthew Selt pelasi vakuuttavammin kuin aikoihin ollen häkellyttävän varma pussittaja. Selt vei ottelun selkein numeroin 4–1, eikä missannut käytännössä yhtään pitkään lyöntiä.

Vaikka Hendry hävisi tylyin numeroin freiminsä, niin silti hän epäonnistui lähinnä muutamassa turvalyönnissä (safety) ja ehkä aloituksissa, mutta sekin riitti, kun vastustajalla oli superpäivä.

Hendry on harjoitelllut snookerin menestysvalmentaja Steve Feeneyn opeissa, mutta ei pystynyt tällä kertaa näyttämään parasta osaamistaan, kun vastustaja oli häikäisevän hyvä.

Lue myös

Snookerin kuninkaan odotettu paluu lähes yhdeksän vuoden tauon jälkeen – Stephen Hendryn vastustaja: "Olen yhtä suosittu kuin mies, joka ampui Bambin äidin"

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat