Norjan supertähden koronatartunta on yhä mysteeri – mäkihypyn urheilujohtaja Yle Urheilulle: "Tietojeni mukaan kaikki muut voivat kilpailla"

Norjan mäkihypyn urheilujohtaja kertoi Yle Urheilulle, että joukkue on ollut varautunut koronatartuntoihin koko kauden ajan.

Hiihdon MM 2021
Halvor Egner Granerud
Halvor Egner Granerud on nimekkäin urheilija, joka on saanut koronatartunnan Obertsdorfin MM-kisoissa.Getty Images

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Mäkihyppääjä Halvor Egner Granerudin positiivinen koronatesti oli yllätys Norjan joukkueelle. Norjan mäkihypyn urheilujohtaja Clas Brede Bråthen kertoi Yle Urheilulle, ettei urheilijalla ole pienintäkään tietoa siitä, mistä Granerud on saanut tartunnan.

– Paikalliset viruksen jäljittäjät eivät ole antaneet meille mitään vastauksia siitä, mistä se on voinut tulla. Joten emme voi tällä hetkellä kertoa, missä hän on altistunut virukselle, Bråthen sanoi.

Granerud oli saanut positiivisen tuloksen antigeenitestistä tiistaina. Tämän jälkeen hänet testattiin vielä kahdesti sekä antigeenitestissä että PCR-testissä. Näistä molemmat antoivat positiivisen tuloksen.

Norjan ykköshyppääjä siirtyi heti ensimmäisen positiivisen testituloksen jälkeen eristykseen ja joukkue noudatti niitä ohjeita, joita se oli saanut vastaavan tilanteen varalle. Joukkueesta otettiin yhteyttä sekä paikallisiin että Norjan terveysviranomaisiin ja Kansainväliseen hiihtoliittoon.

Bråthenin mukaan järjestelmä on ollut toimiva ja hän uskoo MM-kisoissa olevien henkilöiden noudattavan kovempia rajoituksia kuin mitä protokolla vaatii.

– Tietojeni mukaan kaikki muut voivat kilpailla. Granerudin lisäksi yksi mediahenkilö on omaehtoisessa karanteenissa, koska hän on ollut eilen pressitilaisuudessa tekemisissä Halvorin kanssa muutaman minuutin ajan ilman maskia. Hän meni karanteeniin välittömästi, vaikka paikalliset viranomaiset eivät sitä vaatineetkaan.

Clas Brede Bråthen
Clas Brede Bråthen kertoi keskiviikkona medialle lisätietoja Halvor Egner Granerudin koronatartunnasta.Getty Images

Halvor Egner Granerud on ollut tällä kaudella mäkihypyn ykköshyppääjä. Hän johtaa maailmancupia ylivoimaisesti 11 osakilpailuvoitollaan. Oberstdorfin MM-kisoissa hän oli ehtinyt saavuttaa sekajoukkuekilpailun hopeaa.

– Tietenkin hän on hyvin surullinen, mutta hän ei ole tällä hetkellä kovinkaan sairas. Hänellä on vain lieviä oireita, Bråthen sanoi.

– Yritämme huolehtia hänestä, mutta se on vaikeaa, kun henkilö on eristyksessä. Voimme olla yhteyksissä vain puhelimella tai muilla laitteilla.

Bråthen mukaan tilanne on vaativa, mutta Norjan joukkue oli varautunut tähänkin.

– Olemme valmistautuneet tähän koko kauden ajan. Tiesimme, että on pienet mahdollisuudet saada tartunta. Olemme nähneet sen muiden urheilulajienn yhteisöissä. Siitä huolimatta tämä on vielä vaikeampi tilanne kuin vain valmistautua negatiivisiin testituloksiin.

Granerud: Tein kaikkeni

Granerud itse kertoi Instgram-tilillään, että hän tuntee olonsa hieman sairaaksi, mutta muuten kaikki on hyvin.

– Minun mielestäni tämä osoittaa sen, kuinka tärkeää on olla varovainen. Mielestäni tein kaikkeni välttääkseni tartuntaa, mutta se on silti mahdollista saada, Granerud kirjoitti.

Norjalaishyppääjän mielestä elämään kuuluu kuitenkin ylä- ja alamäkiä ja tämä kausi on ollut hänelle unelmien täyttymys. Hän vahvistaa myös sen, että hänen MM-kisansa ovat nyt ohi.

– Se on sääli, mutta elämä on sellaista joskus. Ja tärkeintä on nyt päästä takaisin täyteen kuntoon.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Instagramissa

Päivitys kello 13.38: Lisätty Granerudin kommentit.

Lue myös:

Tällä kaudella 11 maailmancupin kisaa voittaneella Granerudilla koronatartunta – MM-kisat jäävät kesken

Italian maajoukkue lähtee hiihdon MM-kisoista – syynä koronavirus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat