Rovaniemen MM-rallin lopputarkastuksissa ilmeni neljä uutta koronatartuntaa – infektioylilääkäri: Koronakupla toimi lopulta hyvin

MM-rallin koronatesteissä jäi kiinni yhteensä kahdeksan positiivista koronatapausta eri testeissä.

Rallin MM-sarja
Kalle Rovanperä lähdössä toiselle erikoiskokeelle.
Rovaniemen MM-ralliiin kuuluvaa henkilökuntaa lähes 1500, joista noin puolet saapui ulkomailta.Pekka Viinikka / Yle

Lapin sairaanhoitopiiristä kerrotaan, että Rovaniemen MM-rallin jälkeisessä lopputarkastuksissa neljä henkilöä antoi positiivisen koronatestituloksen. Kaksi tartunnoista todettiin varmennustesteissä sellaisiksi, että tartuntariskiä ei ole.

– MM-rallin koronakupla toimi pääsääntöisesti hyvin. Lopullista jatkotartuntojen määrää on vielä tässä vaiheessa hankala arvioida, toteaa Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas.

Rovaniemen MM-ralliin osallistui viime viikolla erilaisiin tehtäviin noin 700 ulkomaalaista henkilöä. Koronatartunta todettiin yhteensä kahdeksalla henkilöllä eri testeissä. Heistä neljä ei enää tartuttanut tautia eteenpäin, koska kyseessä on vanhan taudin jäämä.

– Se on ositus, että tiheä testauskäytäntö on toiminut hyvin, kun saimme nopeasti kiinni positiiviset koronatapaukset, laskee infektioylilääkäri Broas.

Rovaniemen MM-ralliin saapuvilta otettiin maahan saapuessa koronatesti. Jos maassa viipyi pitempään kuin kuusi vuorokautta, kolmen vuorokauden jälkeen täytyi ottaa toinen koronatesti. Kolmas testi otettiin, kun henkilö poistui Suomesta.

Lue myös:

Osa Rovaniemen MM-rallitiimien jäsenistä rikkonut koronakuplaa – infektioylilääkäri muistuttaa: "Ei voi lähteä kuplan ulkopuolelle ravintoloihin"

Kolmella Rovaniemen MM-ralliin osallistuvalla koronatartunta

Kuljettajat hehkuttavat Rovaniemen MM-rallia – FIA:n johtohahmo lupasi Jari-Matti Latvalalle pohtia tapahtuman tulevaisuutta sarjassa

Kalle Rovanperän ristiriitainen huippusuoritus, Hyundain terävä vastaisku ja Esapekka Lapin murskaava paluu ratin taakse – nämä viisi asiaa opimme Rovaniemen MM-rallista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat