Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ilkka Herola huolestui MM-kisojen koronauutisista – kokemukset mäkipaikalta saivat suomalaismitalistin mietteliääksi

Oberstdorfin MM-kisojen koronakupla on puhjennut. Se on herättänyt huolta muun muassa yhdistetyn tuoreen MM-hopeamitalisti Ilkka Herolan mielessä.

Hiihdon MM 2021
Ilkka Herola
Ilkka Herolan mielestä Oberstdorfin MM-kisoissa on noudatettu hyvin koronaohjeita.Lehtikuva / Emmi Korhonen

Keskiviikkoaamun uutiset Oberstdorfin MM-kisojen koronatartunnoista herättivät huolta myös Suomen yhdistetyn joukkueessa. MM-kisat hopeamitalilla avannut Ilkka Herola myönsi, että huoliryppy otsalla syventyi aamun koronauutisten takia.

– Ensimmäistä kertaa näiden kisojen aikana nostaa jonkinlaista huolta. On selvää, että jos tässä vaiheessa kisoja urheilijoille tulee tartuntoja, niin se kertoo, että ne ovat tulleet näiden kisojen aikana, eivätkä ole kotoa tuotuja tartuntoja, Herola pohti Yle Urheilun haastattelussa.

Päävalmentaja Petter Kukkonen jakoi Herolan huolen ja muistutti, että kisoja on kuitenkin jäljellä vielä viisi päivää.

– Totta kai tämä herättää huolta näiden sairastuneiden ihmisten puolesta, mutta myös sen takia, että tämä on ollut hienot rupeama. Toivottavasti saataisiin vietyä kisat kunnialla loppuun, Kukkonen sanoi.

Eero Hirvosen mielestä koronauutiset ovat huonoja yleisesti ottaen joukkueiden ja kisojen kannalta, mutta hän ei ole vielä huolestunut.

– Tämä ei vaikuta omaan tekemiseeni. En ole varmaa tietoa kuullut kaikesta ja huhuja kuulee aina, hän totesi.

Herola: Riski on olemassa

Herola toivoo, että kisajärjestäjien ja joukkueiden varotoimenpiteet pitävät tartuntamäärät minimissään. Hän tosin muistutti Norjan Halvor Egner Granerudinkin kertoneen, että hän teki kaikkensa välttyäkseen tartunnalta, mutta tästä huolimatta mäkihyppytähti antoi positiivisen testituloksen.

– Kun tilanne on tämä, niin riski on olemassa, Herola sanoi.

Suomen joukkueessa on pyritty pitäymään tiiviisti omassa kuplassa. Joukkue saapui Oberstdorfiin omalla charter-lennolla ja omilla autoilla. Sen jälkeen joukkue on ollut eristäytynyt hotelliin ja käynyt ainoastaan suorituspaikoilla.

– Meidän lajissamme on käyttäydytty suorituspaikoilla hyvin. Totta kai kun kisataan samaa reittiä, testataan suksia tai kohdataan ihmisiä, niin jotakin pientä tulee, mutta hyvin ihmiset pitää turvavälejä ja kunnioittavat näitä rajoituksia, Kukkonen sanoi.

Granerudin lisäksi kaksi Italian naisten mäkihyppyjoukkueen jäsentä on antanut positiivisen tuloksen koronatestissä. Herolan mukaan mäkipaikalla on noudatettu tiukasti ohjeita.

– En näe keinoja, miten paremmin sitä voisi hoitaa. Maski ei ole poissa naamalta kuin hypyn aikana, turvavälejä pidetään ja kaikki joukkueet ovat omissa kopeissaan. Siellä ei oikeastaan ole muita yhteisiä tiloja. Jos se ei ole riittänyt, niin sitten sille ei oikeastaan voi mitään, Herola totesi.

Lue myös:

Tällä kaudella 11 maailmancupin kisaa voittaneella Granerudilla koronatartunta – MM-kisat jäävät kesken

Norjan supertähden koronatartunta on yhä mysteeri – mäkihypyn urheilujohtaja Yle Urheilulle: "Tietojeni mukaan kaikki muut voivat kilpailla"

Italian maajoukkue lähtee hiihdon MM-kisoista – syynä koronavirus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat