Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Iivo Niskanen taisteli MM-mitalista, kunnes hyytyi toisella kierroksella– Bolshunovilla sama kohtalo, Norjaan kolmoisvoitto

Iivo Niskasella oli lopussa niin paljon vaikeuksia, että seuratoveri Perttu Hyvärinen kukisti Niskasen 0,5 sekunnilla.

Hiihdon MM 2021
Iivo Niskanen
Iivo Niskanen ei pystynyt huippuvauhtiin koko 15 kilometrin kisan ajan.Matthias Hangst/Getty Images

Iivo Niskanen jäi kauas mitalisijoista 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa Oberstdorfin MM-kisoissa. Niskanen oli maaliin tultua 18:s.

Niskanen aloitti kilpailun vahvasti ja oli mukana mitalitaistelussa. Hän kellotti 2,9 kilometriin kärkiajan ja oli ensimmäisen 5 kilometrin jälkeen kolmantena Harald Östberg Amundsenin ja Aleksandr Bolshunovin takana.

Vielä 6,6 kilometrin kohdalla Niskanen oli mitalikamppailussa, mutta toisen viiden kilometrin lenkillä Niskanen hyytyi. Suomen ykköstykki putosi puolentoista minuutin päähän kärjestä. Lisäksi Niskasella oli kisan aikana mennyt myös sauva poikki.

Niskanen ei ollut ainoa, jolla oli vaikeaa kilpailun edetessä. Myös Venäjän tähti Bolshunov hyytyi toisella kierroksella.

Norja pääsi juhlimaan kilpailussa kolmoisvoittoa. Mestaruuden vei Hans Christer Holund ennen Norjan Simen Hegstad Krügeriä. Pronssia otti Amundsen, joka kaatui rajunnäköisesti kilpailun aikana. Amundsenille pronssimitali oli kuitenkin kova onnistuminen, sillä kyseessä oli hänen ensimmäinen arvokisastarttinsa.

Amundsen 15 km

Bolshunov jätettiin neljänneksi peräti 43,7 sekunnin erolla. Holund voitti mestaruuden peräti 20,2 sekunnin erolla Krügeriin.

Niskasella oli niin vaikeaa, että lopussa Perttu Hyvärinen pääsi ohittamaan Niskasen tuloslistalla. Hyvärinen oli Niskasen tultua maaliin 17:s ja 0,5 sekuntia Niskasen edellä.

Tulospalvelu:

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Yle seurasi MM-kisapäivää: Julia Kykkänen 21:s, Suomen miehillä vaisu hiihtopäivä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat