Iivo Niskasen hyvä vire hyytyi nopeasti ja lopullisen niitin iski sauvarikko – "Kuolin kyllä käytännössä siihen"

Iivo Niskanen oli vasta toiseksi paras suomalaishiihtäjä Oberstdorfin MM-kisojen 15 kilometrin vapaan kisassa.

Hiihdon MM 2021
Iivo Niskanen
Iivo Niskanen jäi sjialle 18.Lehtikuva / Emmi Korhonen

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Iivo Niskanen oli luonnollisesti pettynyt 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisan tulokseensa. Hän halusi menestyä paremmin kuin yhdistelmäkisassa, jossa hän sijoittui 13:nneksi, mutta nyt lopputulos oli vasta 18. sija.

Niskanen oli vielä alkumatkassa hyvässä vauhdissa. Hän kellotti 2,9 kilometrissä kärkiajan ja oli vielä 5 kilometrissä mitalisijoilla. Niskanen sanoikin, että hänellä oli hyvä tunne alkuun ja hän oli hyvällä mielellä ladulla.

– Suht rennosti ja hyvin lähti kisa käyntiin. (Rata) pehmeni niin paljon, ettei hirmu rentoa ollut oma hiihto. Tulos ei ollut tällä kertaa häävi, Niskanen kertoi Yle Urheilulle.

– Katkaisin vielä sauvan tuohon ison nousun alle. Könysin sitä sitten yhdellä kepillä jonkin aikaa, joten kuolin kyllä käytännössä siihen. Oli niin pehmyttä, että sauva meni vain läpi lumesta.

Niskanen ei kuitenkaan aikonut jäädä miettimään epäonnistumistaan, sillä hän sanoi lähtevänsä keskittymään jo perjantain viestiin ja sunnuntain 50 kilometrin perinteiselle.

– Vapaa ei ainakaan mennyt sillä tavalla niin kuin odotin. Katsotaan, miten sitten viidelläkympin perinteisellä käy. Kalusto oli varmasti hyvä, niin kuin alkuväliajoista voi päätellä.

Suomen joukkueen panos kisassa oli alavireinen, sillä Perttu Hyvärinen oli paras 17. sijallaan. Hyvärinen kukisti Niskasen 0,5 sekunnilla. Sen sijaan Joni Mäki keskeytti ja Markus Vuorela sijoittui 28:nneksi. Kokonaispanos ei antanut hyvää kenraaliharjoitusta viestiä varten.

– En tiedä mitä pojille on käynyt. Perttu teki ilmeisesti nousujohteisen suorituksen ja Vuorelan kanssa hiihdin hetken, mutta tänään ei ollut meidän päivä.

Lue myös:

Iivo Niskanen on kyykännyt jo kaksi kertaa MM-kisoissa – Ylen asiantuntijat selittävät, mistä on kyse: “Ei ole vain päässyt huippukuntoonsa”

MM-hopeamitalisti Joni Mäki keskeytti heti seuraavan kisansa: "Aika pehmoinen olo"

Iivo Niskanen taisteli MM-mitalista, kunnes hyytyi toisella kierroksella– Bolshunovilla sama kohtalo, Norjaan kolmoisvoitto

Yle seurasi MM-kisapäivää: Julia Kykkänen 21:s, Suomen miehillä vaisu hiihtopäivä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat