Hyppää sisältöön

Suomen naisilla odotettu viestinelikko – Ruotsin Andersson haastaa Norjan Johaugin

Suomen naiset lähtevät odotetulla nelikolla Oberstdorfin MM-kisojen 4x5 kilometrin viestiin.

Riitta-Liisa Roponen oli paras suomalaisnainen 10 kilometrin kisassa. Kuva: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Suomen valmennusjohto on nimennyt joukkueen naisten torstaiseen viestiin. Suomen kokoonpano on Jasmi Joensuu, Johanna Matintalo, Riitta-Liisa Roponen ja Krista Pärmäkoski. Suomen avaajana toimii Joensuu, toisen perinteisen osuuden hiihtää Matintalo, kolmannen eli ensimmäisen vapaan osuuden Roponen ja ankkurina toimii Pärmäkoski.

Myös Ruotsi ja Norja ovat ilmoittaneet joukkueensa sekä hiihtojärjestyksen. Ruotsin avausosuuden hiihtää maailmanmestari Jonna Sundling, toisella osuudella hiihtää Charlotte Kalla, kolmannella Ebba Andersson ja ankkurina Frida Karlsson.

Norjan avauksen hiihtää Tiril Udnes Weng, kakkososuudella on Heidi Weng ja joukkueen kovin tykki Therese Johaug on kolmannella osuudella. Vasta 19-vuotias superlupaus Helene Marie Fossesholm on Norjan joukkueen ankkuri.

Päivitys kello 19.25: Lisätty Suomen hiihtojärjestys.

Lue myös:

Ylen asiantuntijanelikko valitsi Suomen naisten MM-viestijoukkueen – vain yhdestä osuudesta täysin samaa mieltä

Miten on mahdollista, että Riitta-Liisa Roponen hiihtää yhä maailman huipulla? Menestyksen taustalla muutos harjoittelussa ja vahva luonne

Taksikuskia, maanviljelijää ja myyjää – kukaan Suomen hehkutetuista suksihuoltajista ei saa vuosipalkkaa, mutta silti tulos on huima verrattuna eri sarjassa painivaan Ruotsiin