Hyppää sisältöön

Pukin maaliputki päättyi – suomalaisen tutkapari johdatti Norwichin voittoon kärkiottelussa

Teemu Pukki oli viimeistellyt viiteen edellisotteluun seitsemän maalia. Keskiviikkona maaliputki katkesi, mutta silti Norwich vankisti Mestaruussarjan kärkisijaansa.

Maalintekijä Emiliano Buendiaa onnittelee ensimmäisenä Teemu Pukki

Norwichilla oli alussa vaikeuksia rakentaa peliä ja tekopaikkoja, mutta joukkueen huipputärkeä argentiinalainen Emiliano Buendia taikoi lähes tyhjästä itselleen maalipaikan ja laukoi vasemmalla jalallaan 1–0-maalin isännille 26. minuutilla. Muita osumia ei enää koitoksessa nähty.

Teemu Pukin kauden 18 liigamaalista taitava Buendia on syöttänyt peräti kahdeksan. Valioliigaseurojen kiikarissa oleva Buendia on koonnut 28 sarjaottelussa kymmenen osumaa ja 12 maaliin johtanutta syöttöä.

Pukilla oli avauspuoliajalla kaksi oivaa paikkaa; ihan jakson alussa ja juuri ennen taukoa. Jälkimmäisestä olisi pitänyt tehdä maali, mutta toisaalta Brentfordin maalivahti venyi tilanteessa upeaan torjuntaan. Pukki otettiin vaihtoon 87. minuutilla.

Brentfordille peräti 25 maalia kuluvalla kaudella mättäneellä Ivan Toneylla ei ollut ottelussa asiaa maalipaikoille. Toinen Huuhkajien kärkimies Marcus Forss aloitti Brentfordin vaihtopenkillä, mikä on ollut hänen kohtalonsa pääosin koko kauden ajan. Forss pääsi viimeiseksi vartiksi kentälle, mutta ei pystynyt ihmetekoihin sinä aikana.

Norwich johtaa sarjaa nyt jo kymmenellä pisteellä ennen tänään joukkueelle taipunutta Brentfordia. Sarjan kaksi parasta nousee suoraan Valioliigaan.

Lue myös

.
.