Hyppää sisältöön

Pyrintö kiinni Korisliigan runkosarjan kakkossijassa – Kauhajoki meni nurin vieraissa

Tampereen Pyrintö sai miesten Korisliigassa tukevan otteen runkosarjan kakkossijasta, kun se haki Kauhajoelta Karhu Basketista voiton 89-81.

Joukkueet olivat tasapisteissä sijoilla 2-3, mutta nyt Pyrintö nousi edelle, kun runkosarjasta on kaksi kierrosta jäljellä.

Pyrintö johti läpi pelin. Puoliajalla eroa oli 14 pistettä, mutta viimeiselle neljännekselle Kauhajoen Karhu Basket pääsi vain pisteen perässä. Vielä kolmisen minuuttia ennen loppua kotijoukkue kärkkyi kahden pisteen päässä, mutta ei siis päässyt ohi.

– Olen tyytyväinen sekä esitykseemme että tulokseen. Toteutimme suunnitelmaamme etenkin puolustuspäässä erinomaisesti. Reilu puoliaikajohto toi vähän mukavuuden tunnetta, ja kotijoukkue pääsi nousemaan lähelle, kommentoi Pyrinnön valmentaja Miikka Sopanen.

Marcus Lewis sooloili Pyrinnölle 30 pistettä ja Osku Heinonen heitti 15. Jeffery Garrett oli isäntien tehokkain 23 pisteellä. Okko Järvi teki 18 pistettä.

Kataja pudotuspeliviivan päälle

Joensuun Kataja nousi pudotuspeliviivan päälle, kun se voitti vieraissa Uudenkaupungin Korihait 97–69.

Korihait piti johtoa ensimmäisen puoliskon, mutta sen jälkeen tahti muuttui niin, että kolmannen jakson lopussa Kataja johti jo 20 pisteellä.

Kataja on nyt tasapisteissä KTP-Basketin ja Lapuan Kobrien kanssa. BC Nokia sekä Lahti Basketball ovat voiton verran edellä. Tästä viisikosta yksi jää pudotuspelien ulkopuolelle.

Jordan Semple heitti Katajalle 16 pistettä ja Trey Zeigler 23 Korihaille.

.
.