Karvas pettymys! Herola jäi liki kolme minuuttia kärjestä mäkiosuudella: "Aika karmealle näyttää"

Yhdistetyn urheilija Ilkka Herola epäonnistui mäkiosuudella Oberstdorfin MM-kisoissa. Suomalainen hyppäsi vain 118,5 metriä HS137-mäestä.

Hiihdon MM 2021
Ilkka Herolalta vaisu hyppy MM-suurmäessä
Ilkka Herolalta vaisu hyppy MM-suurmäessä

Viime perjantaina normaalimäen kisasta MM-hopeaa napannut Ilkka Herola jäi kauas mitalitaistelusta yhdistetyn suurmäessä Oberstdorfissa.

Herola hyppäsi HS137-suurmäestä vain 118,5 metriä. Vielä koekierroksella suomalainen leiskautti neljänneksi pisimmälle, 127,5 metriin. Kisahyppy oli Herolalle pettymys.

– Olihan se huono hyppy, eihän siitä pääse mihinkään. Vähän tuli varmaan liikaa yritystä ja keskittyminen vähän hajosi. Homma on rajua isossa mäessä. Ei tarvitse kummoista sulamista tapahtua, niin se näyttää sitten tuolle. Sellaista on urheilu, ei voi mitään, hän sanoi Yle Urheilulle.

Herola lähtee hiihto-osuudelle vasta sijalta 19. Hän on mäen jälkeen johtavaa Itävallan Johannes Lamparteria kaksi minuuttia ja 45 sekuntia perässä. Mitalitaistelustakin Herola jäi yli kaksi minuuttia.

– On ihan selvää, että kolme minuuttia on aivan liikaa. Käydään tappelemassa sijoituksesta, joka on mahdollista ottaa, mutta kyllähän se aika karmealle näyttää, Herola tuumasi.

Toiseksi parhaasta suomalaissuorituksesta mäessä vastasi Perttu Reponen. Hän venytti 121,5 metriin ja lähtee hiihtämään vain neljä sekuntia Herolan perässä.

– Oli varmasti ehkä jopa reissun paras hyppy isosta mäestä, voi olla tosi tyytyväinen.

Niittykoski hyppäsi lainasuksilla

Otto Niittykoski hyppäsi 116,5 metriä ja lähtee ladulle 26:ntena. Eroa kärkeen on vajaat kolme ja puoli minuuttia.

Niittykoski lainasi mäkiosuudelle Eero Hirvosen suksia maajoukkueen välineteknikon Janne Ahosen ehdotuksesta.

– Puhuimme Jannen kanssa, että Eerolla on samanmittainen suksi kuin minulla. Minun omani ovat jo niin antiikkia, että Janne kysyi, haluanko kokeilla. Eihän tässä mitään järkeä ole ottaa kisoihin yhtäkkiä uusia suksia, mutta kyllä ne ihan hyvin toimivat. Tämä oli yksi reissun parhaista hypyistä isossa mäessä, Niittykoski kommentoi.

Suomalaisittain heikoimmista asemista hiihto-osuudelle lähtee Eero Hirvonen, jonka hyppy kantoi vain 111,5 metriä. Hirvonen on mäkiosuuden jälkeen sijalla 30, kolme ja puoli minuuttia Lamparterin takana.

Hirvonen harmitteli, ettei hänelle käynyt tuuri edes olosuhteiden kanssa.

– Ei se mikään hyvä suoritus ollut. Ei se kaukaa hae. Jos olisi käynyt vähän tuuri tuohon hyppyyn, se olisi auttanut aika paljon. Hyppy vähän pyöri liikaa eteen, eikä tullut oikein energiaa keulalla. Tämä oli välimallin suoritus isosta mäestä minuelle, ei surkeimpia, mutta ei onnistuminenkaan.

Lamparterin takana toisena hiihtämään lähtee Japanin Akito Watabe. Hänen eronsa keulaan on vain 22 sekuntia.

Mitalitaistelussa ovat tiukasti mukana myös maailmancupin johtaja Jarl Magnus Riiber ja Japanin Ryota Yamamoto, jotka lähtevät reilut puoli minuuttia Lamparterin takaa.

Katso kärkikolmikon kovat hypyt yhdistetyn suurmäessä!

Yhdistetyn hiihto-osuus alkaa kello 16.15. Kilpailu välitetään suorana TV2:ssa, Areenassa ja Yle Puheessa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Yle seuraa MM-kisapäivää: Viestijoukkue saa mitalinsa kello 20.28 – katso suorana tai seuraa tulospalvelusta

Ilkka Herola suurmäen taistossa, Suomen naiset viestissä – katso MM-hiihtojen päivän kisaohjelma ja lähetystiedot

Ilkka Herolan itseluottamus on noussut kohisten MM-hopean jälkeen – nyt ei edes suurmäki ole esteenä menestykselle: "Kisassa pitää löysätä ruuvia"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat