Sami Jauhojärvi mykistyi suorassa lähetyksessä täysin – naisten mieletön viestimitali sai herkäksi: "Minun pitää vähän keräillä"

Suomen naisten viestinelikko järjesti melkoisen jännitysnäytelmän, joka päättyi pronssijuhliin.

Hiihdon MM 2021
Ylen selostamo villiintyi Suomen MM-pronssista – Sami Jauhojärvi joutui keräilemään itseään
Ylen selostamo villiintyi Suomen MM-pronssista – Sami Jauhojärvi joutui keräilemään itseään

Oberstdorfin MM-kisojen ohjelman, puhuttavat uutiset ja vauhdikkaat kisavideot löydät osoitteesta yle.fi/urheilu/hiihdon_mm.

Suomen naisten odotettiin taistelevan pronssista, mutta se tapa, millä kolmossija sai Yle Urheilun asiantuntijan Sami Jauhojärvenkin häkeltymään.

– Minun pitää vähän keräillä, selostamossa ollut Jauhojärvi sanoi Krista Pärmäkosken ylitettyä maaliviivan tiukan loppukiritaiston jälkeen.

– Kyllä täällä on tunnetta selostuskopissa, selostaja Jussi Eskola totesi.

Toivuttuaan naisten tempusta Jauhojärvi hehkutti syystäkin naisten nelikon Jasmi Joensuun, Johanna Matintalon, Riitta-Liisa Roposen ja Pärmäkosken suoritusta.

– Oli ihan loistava veto Suomen naisilta, kun otetaan huomioon, että meiltä puuttui yksi syömähampaista, Kerttu Niskanen, joka loukkaantui Falunissa, Jauhojärvi muistutti.

Suomen viestinelikko tuulettaa MM-pronssia.
Katso video kuvaa klikkamalla.

Kolmososuuden hiihtänyt 42-vuotias Roponen hiihti ensimmäisen MM-kisojen viestinsä jo vuonna 2003. Nyt 18 vuotta myöhemmin Roponen poistuu Oberstdorfin kisoista jälleen mitali kaulassaan.

– Jos joku olisi sanonut minulle ennen tätä kautta, että Riitta-Liisalla on jälleen yksi mitali kaulassa, niin en olisi uskonut. Lakki pois päästä, Jauhojärvi myönsi.

Roposen osuus oli Jauhojärven mielestä erittäin hyvä paikkaus, sillä hän joutui lähtemään takaa-ajoasemasta radalle. Arvokisaensikertalaisen Joensuun avausosuus sai häneltä kehut, kuten myös Matintalon hyvä veto. Suurimmat hehkutukset Jauhojärvi säästi kuitenkin ankkuri-Pärmäkoskelle.

– Mahtava veto! Krista oli koko ajan Jessie Digginsin peesissä ja pystyi haastamaan viimeisessä mäessä. Hän pystyi tulemaan keulassa loppusuoralle ja pitämään sen pronssisijan, hän muistutti.

Jauhojärvi antoi kiitokset myös Suomen huollolle, joka jatkoi hyvää työtään kisoissa. Esimerkiksi Ruotsin huolto ei onnistunut viestissä lainkaan ja joukkue romahti “varmalta mitalilta” kuudenneksi.

Jauhojärvi muistutti, että Suomi lähti kisaan altavastaajana.

– Tiedettiin, että meillä on hiuksen hieno sauma mitaliin. Yhtään pronssia himmentämättä pitää ottaa huomioon, että Ruotsi romahti tänään. Viestissä tarvitaan neljä hiihtäjää, jotka onnistuvat jokainen omalla osuudella. Ruotsi ei onnistunut, Suomi onnistui.

Lue myös:

Suomen naisille upeasti yllätyspronssia! – Krista Pärmäkoski pesi Digginsin loppukirissä, Roponen teki historiaa: "Pitää kiittää meidän kuudetta pelaajaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat